Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. Άστρους στο σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ (pics)

Τετ, 27/01/2021 - 10:32
Image

Το ΕΠΑ.Λ. Άστρους κατά το Σχολικό Έτος 2019 – 2020 συμμετείχε ενεργά στο Πρόγραμμα  «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το Ίδρυμα «ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας».

Το  Σχέδιο Δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Θεματικό Πάρκο Ελιάς ΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ – Λαογραφική Συλλογή Ο ΚΥΝΟΥΡΟΣ» (Θεματικά Πεδία: ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ) εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε με την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία μαθητών κι εκπαιδευτικών από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020, με απόλυτη επιτυχία και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας.

Χάρη στο Πρόγραμμα πετύχαμε την έκδοση 5.000 έγχρωμων ενημερωτικών φυλλαδίων και 1.000 καρτ ποστάλ τα οποία θα βοηθήσουν τους μαθητές μας και τους επισκέπτες να κατανοήσουν και να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ιστορία και τη λειτουργικότητα των πλούσιων εκθεμάτων  του Θεματικού Πάρκου και της Λαογραφικής Συλλογής του σχολείου μας.

Τοποθετήθηκαν, επιπλέον, εντός του Θεματικού Πάρκου 13 ενημερωτικές πινακίδες δαπέδου οι οποίες βοηθούν τον επισκέπτη με σημαντικές πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Χάρη στο Πρόγραμμα, επίσης, στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπάρχει σήμερα ικανός αριθμός βιβλίων σε σχέση με την ελιά και πλούσιο υλικό δημιουργικής απασχόλησης, ώστε οι μαθητές μας και όποιοι μαθητές μας επισκέπτονται να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να «εκφράσουν» τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «ΝΟΗΣΙΣ»  που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα και μας παρείχε σημαντική βοήθεια καθ΄όλη τη διάρκεια του Προγράμματος καθώς και όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας καθοριστικά  στην επιτυχή έκβαση του έργου.

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio