Συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Τ.Κ. Νέας Χώρας

Πέμ, 22/07/2021 - 07:30
Image

Κατάγομαι από τη Νέα Χώρα Κυνουρίας και θα ήθελα πρώτα-πρώτα να ΕΥΧΗΘΩ σε όλους όσους κατάγονται από τη Νέα Χώρα Κυνουρίας όπου και αν βρίσκονται(Αμερική,Καναδά,Αυστραλία,Αθήνα,Τρίπολη ή όπου αλλού) ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Χώρας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ.Παναγιώτη Κουτσογιάννη του Γεωργίου.Παράλληλα όμως να του δώσω πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ τόσο από εμένα όσο και από πολλούς άλλους,όχι μόνο καταγόμενους από τη Νέα Χώρα αλλά και από άλλα χωριά και πόλεις.
Λέω πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γιατί μέσα στα 2 χρόνια που έχει αναλάβει την Προεδρία κατάφερε όσα οι προηγούμενοι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν και άφησαν το χωριό να ερημωθεί.

"ΞΕΘΑΨΕ" κυριολεκτικά τα σπίτια όλου του χωριού μέσα από τα βάτα και οτιδήποτε χόρτο τα είχε σκεπάσει.Τα σπίτια που οι κάτοικοι τα άφησαν με προοπτικτή ότι θα ξαναγυρίσουν αλλά αυτό δεν έγινε γιατι τους μάγεψαν η ξενιτιά και οι μεγαλουπόλεις.
ΕΒΑΛΕ λάμπες στις κολώνες και έτσι καθένας μπορεί να πάει στο σπίτι του ή να περπατήσει στο δρόμο χωρίς να φοβάται το σκοτάδι και τα αγριογούρουνα,που όπως είναι γνωστό κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά.

ΜΑΖΕΨΕ το νερό άρδρευσης,το οποίο πήγαινε χαμένο το περισσότερο,και με κατάλληλο λάστιχο,το οποίο ξεκινά από τη βάνα της στέρνας και προχωρά περίπου 2 χιλιόμετρα,βάζοντας βάνες όπου αυτές έπρεπε να μπούν.Έτσι ο καθένας πιο εύκολα και χωρίς να περπατάει 2 χιλιόμετρα,για να φτάσει στη στέρνα,ανοίγει τη βάνα και ποτίζει.
Όλα αυτά μόνος και χωρίς τη βοήθεια κανενός αφιλοκερδώς και προσπαθώντας να μην στενοχωρήσει κανέναν.

Έδωσε κίνητρα στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους,έστω για μια ημέρα,να φυτέψουν τους κήπους τους και να απολαύσουν την ομορφιά του χωριού.Κάθε Σαββατοκύριακο την Άνοιξη και το Καλοκαίρι να κυκλοφορούν,στο μέχρι πρότεινος,ερημωμένο χωριουδάκι μας,να κούγονται παιδικές φωνές και να βλέπουμε τα βράδια φως στα παράθυρα και τις αυλές.

Το κυριότερο ΚΑΘΑΡΙΣΕ τους δρόμους που οδηγούν στα σπίτια και παρακίνησε τους κατοίκους να έρθουν άλλοι να καθαρίσουν τις αυλές και τα γύρω οικόπεδά τους,άλλοι να συντηρήσουν τα σπίτια τους και άλλοι να τα ανακαινήσουν.
Τα Χριστούγεννα μόνος του φώτισε διάφορα σημεία του χωριού με χριστουγεννίατικα λαμπιόνια.

ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ,που τον διακρίνει,τρέχει να συνδράμει τους συγχωριανούς του έστω και αν πρέπει να διανύσει κάποια χιλιόμετρα στις χαρές και στις λύπες.

Δεν θα παραλείψω να αναφερθώ και στην προσφορά του προς την Εκκλησία ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου φροντίζει πάντα να είναι δίπλα στον ιερέα σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Πρόεδρε συγχαρητήρια και πάλι συνέχισε το έργο σου και εύχομαι ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία.Ελπίζω να φιλοτιμηθούν και άλλοι που κατάγονται από το χωριό μας να σε βοηθήσουν,με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν,να φτιάξεις ό,τι άλλο έχεις βάλει ως στόχο.Ακόμα να παραδειγματιστούν οι Πρόεδροι των άλλων κοινοτήτων και οι κάτοικοί τους.
 

Όλα αυτά τα έχω διαπιστώσει γιατί πηγαίνω συχνά στο χωρίο και βλέπω το έργο του Προέδρου καθώς και την αγωνία του να ζωντανέψει το χωριό.

Ε.-Κ.-Γ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio