Στο BBC Travel ο δήμαρχος για την Τσακώνικη διάλεκτο

Δευ, 02/11/2020 - 19:04
Image

Από τη συνέντευξή μας στη δημοσιογράφο Angela L. Dansby, η οποία έκανε αφιέρωμα για την Τσακώνικη διάλεκτο και θα παρουσιαστεί στον Βρετανικό δημοσιογραφικό όμιλο BBC και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα BBC Travel.

Το αφιέρωμα αφορούσε τις ρίζες της διαλέκτου, την πορεία της στο χρόνο και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διατηρηθεί και να μεταλαμπαδευθεί στις νέες γενιές. Καθώς και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Τσακωνιά.

Η Τσακώνικη διάλεκτος μιλήθηκε και μιλιέται μέχρι και τις ημέρες μας, σε περιοχές της Τσακωνιάς όπου γεωγραφικά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Κυνουρίας.

Η περιοχή της Τσακωνιάς είναι γνωστή κυρίως από την τοπική διάλεκτο, με τη δωρική καταγωγή και τον περίφημο τσακώνικο χορό του οποίου η αφετηρία οριοθετείτε στα βάθη της ελληνικής μυθολογίας.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος επισκέφτηκε τα τσακωνοχώρια του Δήμου μας όπου και συνομίλησε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Αγίου Ανδρέα, Πραστού και με τον Ιερέα Αγίου Ανδρέα κ. Πετρή Γεώργιο.

Όλη η δημοσιογραφική ομάδα ενθουσιάστηκε από τις ομορφιές του τόπου μας και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Βόρεια Κυνουρία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio