Πρόταση να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Άστρους από τον Δήμο

Τρί, 27/12/2022 - 13:20
Image
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας ο κ. Βασίλης Τετώρος επανέφερε το θέμα με τους απλήρωτους υπαλλήλους του ΚΔΑΥ Άστρους, ζητώντας να καλύψει τα δεδουλευμένα τους ο Δήμος και στη συνέχεια να κρατηθούν οι μισθοί από τον εργολάβο.
 
Συγκεκριμένα, προς το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Τετώρος αναφέρθηκε στο ζήτημα, λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Άστρους πρέπει να πληρωθούν και να μην τους στείλουμε στα δικαστήρια, να μην αναγκαστούν να πληρώσουν δικηγόρους για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι εγώ, το πρόβλημα εντοπίζεται στο αν εργάζονται με παροχή υπηρεσιών ή με σύμβαση έργου, αλλά αυτό μπορεί να το δει η Επιθεώρηση Εργασίας. Πρόκειται για έξι εργαζομένους, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα 15.000 ευρώ, δηλαδή τα ημερομίσθια από τον Αύγουστο ως τις 17 Νοεμβρίου. Επίσης, είναι τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν διεκδικούν δεδουλευμένα και οι φυλακες που δεν γνωρίζω τι έχουν κάνει».
 
Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κατσής απάντησε ότι όλοι συμμερίζονται τους εργαζομένους, και ζήτησε από τον κ. Τετώρο να κάνει πιο συγκεκριμένο το αίτημά του, προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία.
 
Ο κ. Τετώρος απάντησε ότι ζητεί να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και ο Δήμος να κρατήσει τα χρήματα από τον εργολάβο. Ο κ. Μαντάς παρενέβη και ρώτησε αν υπάρχει υπόλοιπο βάσει της ενεργούς σύμβασης με τον εργολάβο. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης είπε ότι τα μέλη του ΔΣ πρέπει να είναι προσεκτικά και ότι το γεγονός ότι συμμερίζεται ο Δήμος τους εργαζομένους δεν σημαίνει ότι δικαιούνται και τα ποσά τα οποία έχουν στείλει.
 
Περιμένουμε τις υποδείξεις του ΣΕΠΕ
 
Ο κ. Κατσής προσέθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο και ο κ. Μαντάς στη συνέχεια είπε ότι κατά το παρελθόν, εφόσον υπήρχε ενεργή σύμβαση με τον εργολάβο, ο Δήμος του γνωστοποίησε ότι δεν θα προχωρούσε σε πληρωμή αν δεν εξοφλούνταν οι εργαζόμενοι.
 
Ο κ. Καμπύλης είπε ότι η σύμβαση λήγει 31 Δεκεμβρίου και ότι δεν υπάρχει υπόλοιπο.
 
Ο κ. Γιώργος Λυτρίβης είπε ότι θα πρέπει να περιμένει ο Δήμος ή να πιέσει τον εργολάβο, αν υπάρχει υπόλοιπο.
 
Ο κ. Κατσής είπε, τέλος, ότι αναμένεται η απόφαση από την Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με τα ποσά και ότι θα πιέσει ο Δήμος τον εργολάβο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio