Πραστός: Καθαρισμός Ιδιωτικών Οικοπέδων – Κήπων για λόγους Πυροπροστασίας

Τρί, 02/06/2020 - 16:40
Image

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΤΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Καθαρισμός Ιδιωτικών Οικοπέδων – Κήπων για λόγους Πυροπροστασίας Εντός
Οικισμών ΠΡΑΣΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

2. Άσπρισμα (Ασβέστωμα) σπιτιών για λόγους καθαριότητας – καλλωπισμού και καλαισθησίας του χωριού μας

Καλό Μήνα και καλό Καλοκαίρι.

Μετά από την σχετική ανακοίνωσή μας για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών (Οικίες, Οικόπεδα, Κήπους και ακάλυπτους Χώρους) μέσα στους οικισμούς ΠΡΑΣΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ της Κοινότητας μας, οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν και καθάρισαν τις ιδιοκτησίες τους. Παραμένουν λίγοι ακόμη ιδιοκτήτες, τους οποίους παρακαλούμε όπως προβούν άμεσα στον καθαρισμό, εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε για να αποφύγουμε οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός πυρκαγιάς στο χωριό μας. Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τους γείτονες του και τους συγχωριανούς του.
Οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε ότι κάθε χρόνο τις προηγούμενες δεκαετίες, στις αρχές του καλοκαιριού γινόταν το άσπρισμα (ασβέστωμα) των σπιτιών με αποτέλεσμα το χωριό μας παρουσίαζε μία καλαίσθητη εικόνα σε όλους μας και σε κάθε επισκέπτη. Στα πλαίσια της καθαριότητας – καλλωπισμού και καλαισθησίας του χωριού μας καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια μας. (εξαιρούνται τα σπίτια που είναι αρμολογημένα). Πιστεύουμε ότι αξίζει στον Ιστορικό Πραστό μία καλύτερη εικόνα από κάθε άποψη.
Ως νέα κοινοτική Αρχή συνεχίζουμε με ζήλο και αγάπη την φροντίδα του χωριού μας. Προωθούμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε με συντονισμένες ενέργειές μας, κάθε θέμα ή έργο που έχουμε στο πρόγραμμά μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση μερικών (Ανακαίνιση Δημοτικού Καταστήματος Πραστού, Επισκευή σκάλας Κεντρικής Πλατείας ή Πλατείας Μανώλη Ντούνια, συντήρηση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ) για τα οποία θα σας ενημερώνουμε σύντομα μετά την ολοκλήρωσή τους και την πραγματοποίησή τους ώστε να μπορείτε να τα βλέπετε και να τα απολαμβάνεται και σεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε θετικά νέα για την προώθηση και ωρίμανση πολλών άλλων που προσεχώς θα ξεκινήσουν (Τσιμεντόστρωση Τάφρου κα πρανών Κεντρικού ασφαλτόδρομου Πραστού, Διευθέτηση υπερχείλισης Δεξαμενής Πραστού, Συντήρηση πηγών και φρεατίων υδραγωγείου Πραστού και Αγίου Παντελεήμονα, Διαμόρφωση - Κατασκευή σταθμού Ανεφοδιασμού Πυροσβεστικών Οχημάτων Πραστού, επέκταση δημοτικού φωτισμού, Σύνταξη Ταφολογίων στα κοιμητήρια Πραστού και Αγίου Παντελεήμονα κλπ).
Σας παραθέτουμε και λίγες σχετικές με το άσπρισμα φωτογραφίες.

Πραστός 2 Ιουνίου 2020

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio