Πραστός: Εκχιονισμός δρόμων και αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από βλάβη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης

Δευ, 31/01/2022 - 10:25
Image

Εκχιονισμός δρόμων ΠΡΑΣΤΟΥ και Αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από βλάβη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης

Χθες Σάββατο 29 Ιανουαρίου από τις πρώτες βραδινές ώρες άρχισε η πυκνή χιονόπτωση στον όμορφο και Ιστορικό Πραστό μας. Πλήθος συμπατριωτών μας και επισκεπτών βρέθηκαν στο χωριό μας λόγω και του Σαββατοκύριακου και απόλαυσαν αυτές τις όμορφες ώρες και το κάτασπρο τοπίο του. Πέραν από τα οφέλη που έχουν αυτές οι χιονοπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και γενικότερα στο οικοσύστημα της περιοχής μας, με τον εμπλουτισμό των υπογείων υδάτων παρατηρούνται και οι βλάβες στα οδικά δίκτυα καθώς και στα δίκτυα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ.

Κατά τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας του χωριού μας με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια με όλες τις δυσμενείς συνέπειες από αυτή την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η κοινότητα Πραστού επιλήφθηκε άμεσα του θέματος και ειδοποίησε τηλεφωνικά το αρμόδιο κέντρο αναφοράς και συντονισμού βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ στην ΑΘΗΝΑ για την συγκεκριμένη βλάβη. Η κινητοποίηση του αρμοδίου τεχνικού συνεργείου από το υποκατάστημα Άστρους ήταν γρήγορη, εντοπίστηκε η βλάβη στο δίκτυο που είχε προκληθεί από την μεγάλη ποσότητα του χιονιού στα ηλεκτρικά καλώδια, επάνω στο ύψωμα του ΣΙΝΑ και σε λίγες ώρες επισκευάστηκε η βλάβη και επανήλθε η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στον ΠΡΑΣΤΟ.

Σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου απεστάλη ειδικό μηχάνημα έργου από την Πολίτικη Προστασία του Δήμου μας το οποίο καθάρισε από τα χιόνια τον Κεντρικό Ασφαλτόδρομο του Πραστού καθώς και τους κεντρικούς δρόμους μέσα στον οικισμό. Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών διεξάγεται κανονικά. Εφιστούμε την δέουσα προσοχή όλων κατά τις μετακινήσεις τους έχοντας μαζί τους και όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Πολίτες που βρίσκονται στο χωριό για να βοηθήσουμε και να επέμβουμε άμεσα όπου απαιτηθεί.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές τις δύσκολες διαδικασίες για την αποκατάσταση της εύρυθμης διαβίωσης στον όμορφο και Ιστορικό Πραστό που σιγά – σιγά μετεξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο της περιοχής μας με αυξανόμενους συνεχώς επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio