Πραγματοποιήθηκε στο Άστρος η Αιμοδοσία του "Άξιον Εστί" με ρεκόρ συμμετοχών (pics,vids)

Τετ, 14/02/2018 - 19:19
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Με προσέλευση-ρεκόρ πραγματοποιήθηκε σήμερα η  Αιμοδοσία από τον Σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας «Άξιον Εστί».

Από τις 10 το πρωί δεκάδες άτομα εισάκουσαν το κάλεσμα των υπευθύνων του Συλλόγου και έσπευσαν να ανταποκριθούν δίνοντας λίγα μόλις λεπτά από το χρόνο τους με σκοπό να βελτιώσουν ή ακόμα και να σώσουν την Ζωή ενός παιδιού.

Εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι θεσμών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πολιτιστικοί και αθλητικοί Σύλλογοι και κυρίως απλοί πολίτες από ΌΛΟ τον Δήμο και όχι μόνο ήταν εκεί φωνάζοντας  «Άξιον εστί να δίνεις αίμα για τα παιδιά».

Το Astros News βρέθηκε εκεί για αρκετό χρόνο καταγράφοντας,  το σπουδαίο και Ιερό γεγονός.

 Αυτό που κάνει, πραγματικά εντύπωση, είναι τα χαρούμενα πρόσωπα όσων έδωσαν αίμα, δείχνοντας έτσι, ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ανθρώπων.

Η  «ανθρωπιά», άλλωστε, όπως σχολιάζει και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρης  στην κάμερα μας είναι το «μεγαλύτερο φάρμακο εναντίον του καρκίνου».

Στην κάμερα του Astros News και στον Κώστα Λέγκουρδα μίλησαν επίσης ο πατήρ Γεώργιος Αρφάνης, εφημέριος του Ιερού Ναού όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, δηλώνοντας ότι είναι πολύ μεγάλη χαρά να προσφέρεις  αίμα για παιδιά που το έχουν ανάγκη και φυσικά οι κ.κ. Γιώργος Παναγούλης και Γεράσιμος Βάκρος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου αντίστοιχα λέγοντας μας και αυτοί ότι είναι «Άξιον εστί να δίνεις αίμα για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις»,  ενώ τόνισαν ότι πρέπει να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη αιμοδοσία  και στο Άστρος. Σχολίασαν ότι υπήρξαν  νέοι αιμοδότες που διακατέχονταν από χαρά για την προσφορά τους πράττοντας μία πράξη αλληλεγγύης, ενώ μεγαλύτερη «πληρωμή» γι αυτούς  είναι το ευχαριστώ προς τον κόσμο εκ μέρους των παιδιών που θα λάβουν την σημερινή προσφορά, μια προσφορά άλλωστε που δίνει δύναμη στον Σύλλογο να συνεχίσει τις προσπάθειες του. Τέλος ,σύμφωνα με τον κ. Παναγούλη ήταν τιμητικό για τον σύλλογο αλλά και για τον ίδιον προσωπικά, να βρίσκεται σήμερα η κινητή μονάδα του «Αγίας  Σοφίας» στο Άστρος, την στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε, λόγω ημέρας, να βρίσκεται  σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη της Ελλάδας συγκεντρώνοντας πολλαπλάσιες φιάλες αίματος, συμβάν όμως που μας έκανε όλους να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και με ζήλο την εκδήλωση.

Ανάμεσα στους αιμοδότες αλλά και στους παρευρισκόμενους, πέραν των προαναφερθέντων ήταν και η αντιπεριφερειάρχης σε θέματα υγείας κ. Παναγιωτοπούλου, ο διεθνούς φήμης Αρκάς γλύπτης κ. Φλώρος και ο επικεφαλής της μείζων αντιπολίτευσης κ. Γ. Καμπύλης 

 

Ακολουθούν τα βίντεο

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio