Παρουσίαση βιβλίου για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμο Πρωτόπαπα στον Άγιο Ιωάννη (pics,vid)

Σάβ, 20/08/2022 - 17:01
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Το Σάββατο 20 Αυγούστου μετά τη τέλεση του καθιερωμένου μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κύρου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα στον Άγιο Ιωάννη, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.
Κάτω από την πλατάνα του Αγιώργη έγινε η παρουσίαση, της οποίας τον συντονισμό είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη κ. Στράτης Δαλιάνης.

Αρχικά για το βιβλίο μίλησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Πατριάρχη.
Ο πατριάρχης Γεράσιμος γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη , και το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει ανέφερε χαρακτηριστικά  «Δίνω τα πάντα σε όποιον με πάει το τελευταίο βράδυ στο Κουτρί».  
Επιπλέον η καμπάνα που χτυπάει στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων την μέρα της Αναστάσεως, την πήρε ο πατριάρχης Γεράσιμος μετά το συνέδριο του Βερολίνου επειδή μείνανε ενθουσιασμένοι από τον λόγο του στο συνέδριο.
Το βιβλίο βασίζεται στις επιστολές που έστελνε ο Πατριάρχης.
Στη συνέχεια η κυρία Χατζηφώτη αναφέρθηκε στη σχέση κράτους και εκκλησίας που υπήρχε εκείνη την εποχή.
Η κυρία Αρβανίτη έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου.
Τον λόγο πήρε και ο πρώην καθηγητής κ. Παπαντώνης κάνοντας μια αναφορά στα σχολεία του Αγίου Ιωάννη στην προεπαναστατική περίοδο.
Τέλος τις δικές του σκέψεις πάνω στο βιβλίο εξέφρασε και ο συγγραφέας του βιβλίου Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος. Αναλυτικότερα μίλησε για το πώς ανακάλυψε τον Πατριάρχη και έμαθε περισσότερες πληροφορίες για αυτόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio