Ο Τάνος θέλει συστηματική και ουσιαστική αντιμετώπισή του από την τοπική αυτοδιοίκηση

Παρ, 05/10/2018 - 12:02
Image

Επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Προδρόμου στο Astros News για τον Τάνο

Αγαπητό Astronews, σχετικά με τη δημοσίευσή σας της 3/10 Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΑΝΟΣ ΕΚΜΠΕΜΠΕΙ SOS, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Προδρόμου θα ήθελα να σας γνωρίσω τα πιο κάτω και παρακαλώ για τη δημοσίευση.

Κατά καιρούς έχουν γίνει καταγγελίες και δημοσιεύσεις για τη ρύπανση του Τάνου. Επίσης ο Δήμος έχει κάνει κάποιες ενέργειες, εντελώς αποσπασματικές, για τον καθαρισμό της κοίτης του, στην κάτω ζώνη του, από Δολιανά ως την εκβολή του, όπου και εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα.

 Στην εφημερίδα σας παράλληλα με την δημοσίευση για την ρύπανση του Τάνου έχετε και μια άλλη δημοσίευση, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΄΄ΠΟΡΤΕΣ΄΄ με κύριο οργανωτή τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνος Μουστού. Βεβαίως χρειάζονται και τέτοιες συμβολικές κινήσεις αλλά ας μην περιορίζονται μόνο στις παραλίες, όπου ΄΄πουλάνε΄΄. Θα μπορούσε να γίνει κι ένας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑΝΟΥ.

 Ασφαλώς δεν διαφεύγει από κανέναν ότι για να είναι καθαρές οι παραλίες  απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθαριότητα των  ΄΄ανάντι΄΄ περιοχών, κυρίως ρεμάτων  και ποταμιών. Και είναι επίσης κοινή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια οι λουόμενοι και όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα σπάνια την ρυπαίνουν, ενώ οι ίδιοι αν βρεθούν σ’ έναν ορεινό δρόμο μπορεί να πετάξουν από το αυτοκίνητο το πλαστικό ποτήρι του καφέ. Και επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα, στα καθ’ ημάς τουλάχιστον, είναι τα παλαιά άχρηστα οικιακά και οικοδομικά υλικά.

 Ο Σύλλογός μας με τις δράσεις του,  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΝΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και άλλες, προσπαθεί εκτός του να αναδείξει τις ομορφιές του ποταμού, να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την περιβόητη ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η συνείδηση δεν αποκτάται και δεν αλλάζει εύκολα και σύντομα. Είναι θέμα δια βίου αγωγής και μάθησης, σχολείου και οικογένειας, πολιτείας και πολιτών, είναι θέμα συνολικής πολιτιστικής παιδείας.

Στο δια ταύτα, ως κύρια προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος θεωρώ τη συστηματική και ουσιαστική αντιμετώπισή του από την τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμο κυρίως και Περιφέρεια. Ο Σύλλογός μας είναι στη διάθεσή τους με όσα μέσα διαθέτει για μια τέτοια δρομολόγηση του θέματος.  

    Χριστόφορος Νικολάου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Προδρόμου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio