Ο Σύλλογος Αγιοπετριτών Αττικής στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νείλου

Παρ, 09/11/2018 - 10:58
Image

Το 1928 η Αγιοπετρίτισσα Ελένη Μαμάη, το γένος Λυμπέρη, ιδρύει σύλλογο στο Πειραιά με την επωνυμία “Αδερφότης Κυριών και Δεσποινίδων, ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης”!


Το 1931 στη Καλλίπολη ,βρίσκεται οικόπεδο όπου χτίζεται ενας μικρός ξύλινος ναός , στη μνήμη του οσίου Νείλου , ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες της αδελφότητας!
Το 1932 γίνεται εκκλησιαστική ενορία με απόφαση της Αρχιεπισκοπής.


Το 1956 παίρνει τη σημερινή μεγαλοπρεπή μορφή του και αποτελεί απο τότε τον μοναδικό ενοριακό χριστιανικό ναό παγκοσμίως που φέρει το όνομα του καταγόμενου απο τον ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Οσίου Νείλου του Μυροβλήτη , (κατα κόσμον Νικολάου Τερζάκη)!!!


Με πρωτοβουλία και ευθύνη του ιστορικού συλλόγου των Αγιοπετριτών της Αττικής, η 12 Νοεμβρίου ήταν ανέκαθεν μέρα γιορτής , πανηγυριού ,συνεύρεσης των Αγιοπετριτών συμμετέχοντας ενεργά και με τη φυσική τους παρουσία στη λαμπρή πανήγυρη προς τιμήν του Αγίου ! Θρησκευτικό και Πατριωτικό συναίσθημα τους έφερνε κυρίως την παραμονή να συμμετέχουν με αρτοκλασία( προσφορά του Συλλόγου) και στη συνέχεια η Εκκλησιαστική Επιτροπή παραχωρούσε το χώρο δεξιώσεων κάτω από το ναό, όπου οι Αγιοπετρίτες της Αθήνας αντάλλασσαν ευχές με συνοδειά γλυκού , λικέρ ,αναψυκτικού, καφέ κλπ


Ευελπιστούμε και προσδοκούμε οτι, οι αντικειμενικές δυσκολίες που εχουν δημιουργηθεί εξ αιτίες των δυσθεώρητων χρεών που έχει κληρονομήσει ο Ιστορικός μας Σύλλογος, να ξεπεραστούν και ο Συλλογός μας ξανά να μπορεί να επαναλαμβάνει την παραδοσιακή συνήθεια και οχι μόνο ,τιμώντας τον Αγιο μας.


Το Δ.Σ. του συλλόγου Αγιοπετριτών Αττικής "ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ" εκπροσωπούμενο απο τα μέλη του Γ. Μερίκα, Χ. Γιαννοπούλου, Ε. Καράγιωργα, Ε.Τσαρμποπούλου, Μ.Ατζινά θα τιμήσει με την παρουσία τους, τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την παραμονή 11/11/2018 στο ναό του Αγίου Νείλου στην Καλλίπολη Πειραιώς.
Καλούμε τους συμπατριώτες μας όπως παρευρεθούν τιμώντας τη μνήμη του πολιούχου μας Αγίου Νείλου!

Άγιος Πέτρος Σύλλογος Αγιοπετριτών Αττικής

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio