Ο Δήμος μας δεν έχει ορίσει υπεύθυνο ενεργειακών υποδομών

Τρί, 22/11/2022 - 12:31
Image

Το μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας για το Δημόσιο, φαίνεται ότι δεν έχει τα αναμενόμενα από την κυβέρνηση αποτελέσματα, καθώς 1 στους 3 δήμους δεν έχει ορίσει ακόμη «ενεργειακό υπεύθυνο» προκειμένου να πετύχει τη μείωση του 10% στην κατανάλωση.

Συγκεκριμένα 126 σε σύνολο 325 δήμων της χώρας δεν έχουν ορίσει ενεργειακούς υπευθύνους όπως όφειλαν με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο, και την εφαρμοστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε δημοσίευμα της aftodioikisi.gr υπάρχει μια λίστα με τους δήμους , οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ορίσει κάποιον υπάλληλο ως ενεργειακό υπεύθυνο και οι Δήμοι Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης είναι μέσα σε αυτή τη λίστα.

Ενώ ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι ο μόνος στην Αρκαδία που έχει δηλώσει ενεργειακό υπεύθυνο.

Για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ο υπεύθυνος ενεργειακών υποδομών/εγκαταστάσεων ορίζεται από τον οικείο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και είναι αρμόδιος και για τα νομικά πρόσωπα του οικείου ΟΤΑ. Για τις Ανεξάρτητες Αρχές ορίζεται από τον επικεφαλής της Αρχής και για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τον οικείο συντονιστή.

Η πρώτη στήλη με τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» αφορά τον καθορισμού ενεργειακού υπεύθυνου και η δεύτερη στήλη επίσης με τα «ΝΑΙ» και τα «ΟΧΙ» του διοικητικού υπευθύνου.

Δείτε τη λίστα της aftodioikisi.gr

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio