Ο Αστρινός φοιτητής στην Πράγα Γιάννης Δικαίος για το μακελειό με τους 15 νεκρούς (vid)

Παρ, 22/12/2023 - 10:00
Image
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην καρδιά της Πράγας, στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένας άνδρας 24 ετών άνοιξε πυρ, χρησιμοποιώντας στρατιωτικό όπλο, και σκόρπισε τον θάνατο. Ο ίδιος άνδρας, που αυτοκτόνησε μετά τις αποτρόπαιες πράξεις του, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προτού επιτεθεί εναντίον των φοιτητών και των πολιτών που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, είχε δολοφονήσει τον πατέρα του.
 
Οι εικόνες με τους φοιτητές κρεμασμένους στα περβάζια των σχολών τους, με τους πανικόβλητους ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν από τις σφαίρες του δράστη έκαναν τον γύρο του κόσμου.
 
Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο φοιτητής με καταγωγή από το Άστρος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιάννης Δικαίος, ο οποίος περιέγραψε τον πανικό που επικρατούσε στην πόλη της Πράγας τις ώρες που η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά και μετά, όταν η Αστυνομία απομάκρυνε τους φοιτητές που είχαν «οχυρωθεί» μέσα στο Πανεπιστήμιο, μπλοκάροντας τις πόρτες με καρέκλες και έδρανα.
 
Ο κ. Δικαίος είπε: «Είχα κατεβεί στο κέντρο το πρωί, η Πράγα έχει πολύ κόσμο τέτοιες μέρες, αλλά και γενικά φέτος έχει πολλούς Έλληνες. Έτυχε να περάσω από εκείνο το σημείο, αλλά ήμουν τυχερός, έφυγα περίπου μισή ώρα πριν από την επίθεση. Επικράτησε πανικός, ακούγονταν ασθενοφόρα και σειρήνες σε όλη την περιοχή, δεν ξέραμε τι είχε συμβεί».
 
Για τους Έλληνες φοιτητές, ο κ. Δικαίος είπε ότι αυτή την εποχή βρίσκονται πολλοί στην Πράγα, λόγω και του προγράμματος Erasmus.
 
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio