Μνημόσυνο στην μνήμη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα στον Άγιο Ιωάννη (pics,vid)

Σάβ, 20/08/2022 - 16:00
Image
Image
Image
Image
Image

Το πρωί του Σαββάτου 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κύρου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα στον Άγιο Ιωάννη.
Ο πατριάρχης Γεράσιμος γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη , και το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει ανέφερε χαρακτηριστικά  «Δίνω τα πάντα σε όποιον με πάει το τελευταίο βράδυ στο Κουτρί».

Αρχικά τελέστηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Ιωάννη. Έπειτα έγινε η τέλεση του μνημόσυνου.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Γεράσιμου Πρωτόπαπα από τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος. ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Κλεώπας, η
Πρόεδρος του πολιτιστικού προγράμματος κυρία Μπάρλα , ο Πρόεδρος Άστρους Μπάρλας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Αγίου Ανδρέα Σούρσος, ο  Πρόεδρος εξωραϊστικού  συλλόγου Αγίου Ιωάννη κ. Δαλιάνης και ο  Πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής κ. Δαλιάνης. 

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio