Μέχρι το Υπουργείο έφτασαν οι καστανοπαραγωγοί του Πάρνωνα - Ο Κώστας Βλάσης στο πλευρό τους

Πέμ, 17/11/2022 - 09:38
Image

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης μαζί με εκπροσώπους των καστανοπαραγωγών και τους προέδρους των καστανοπεριοχών του Πάρνωνα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Θέμα της συνάντησης η  απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι καστανοπαραγωγοί του Πάρνωνα λόγω μη διάθεσης του προϊόντος αλλά και οι καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή τους λόγω ασθενειών.

Ο Κώστας Βλάσης αναφέρει:

"Σήμερα μαζί με τους εκπροσώπους των καστανοπαραγωγών, αλλά και τους Προέδρους των καστανοπεριοχών του Πάρνωνα συναντήσαμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα που τους απασχολούν. Παρόντες στη συνάντηση ο καλός συνάδελφος και φίλος Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας & Εμπορίου του Δήμου Β. Κυνουρίας Παναγιώτης Καμπουρολιάς.

Συζητήσαμε για την σημαντική απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι καστανοπαραγωγοί του Πάρνωνα λόγω μη διάθεσης του προϊόντος τους φέτος, αλλά και για τις καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή τους λόγω ασθενειών, ενώ αναζητήσαμε την στήριξη τους μέσω του προγράμματος De Minimis. Επιπλέον, εστιάσαμε στην προσπάθεια καταπολέμησης της φαιάς σήψης που «χτυπά» τα δέντρα τους, μέσω της ταχείας έγκρισης και αδειοδότησης στην καλλιέργεια της καστανιάς φυτοφαρμάκων με νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες είναι κατάλληλες και αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος."

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio