Με έγκριση ΔΣ η παράταση άδειας λειτουργίας μουσικής

Πέμ, 07/12/2017 - 20:14
Image

Το ζήτημα που απασχολεί κατά κόρον την κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας και κυρίως του Παραλίου Άστρους, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών και τουριστών, εκείνο του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιαιτέρως στον παραδοσιακό οικισμό ως προς τη χρήση της μουσικής, ετέθη στη συνεδρίαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά, υπό τον τίτλο «Εξέταση αιτηµάτων για χορήγηση παρατάσεων αδείας λειτουργίας µουσικής, καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος στην εισήγησή του, η Επιτροπή της Ποιότητας Ζωής του Δήμου δέχθηκε αιτήματα για παράταση άδειας λειτουργίας μουσικής. «Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας γνώρισε ότι δεν προτίθεται να θεωρήσει νόμιμες τις αποφάσεις αυτές, και ότι θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο, γι’ αυτό και η Ποιότητα Ζωής παρέπεμψε στο ΔΣ το θέμα και το συζητάμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Σε περιοχές που αφορούν στο Προεδρικό Διάταγμα 629/20.7.2004, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε ότι αρμόδιο για να αποφασίσει για τη μουσική σε καταστήματα κλειστού χώρου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο», διευκρίνισε ο κ. Μαντάς.

Ο κ. Γιώργος Καμπύλης ρώτησε τι ισχύει στο υπόλοιπο τμήμα του οικισμού, και ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει δυνατότητα από τον «Καλλικράτη» να μετατίθενται θέματα στο ΔΣ. 

«Προκειμένου να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την παράταση ή μη της μουσικής, θα πρέπει να χορηγεί έγκριση το ΔΣ ύστερα από αίτηση του καταστηματάρχη και να μην διαταράσσεται η ησυχία, αλλά και ανάλογα με τη θέση κάθε καταστήματος», είπε ο δήμαρχος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Καμπύλης ρώτησε για ποιον λόγο μετέφερε η Επιτροπή στο ΔΣ το θέμα, ενώ ο κ. Γιάννης Καμπύλης πρότεινε η απόφαση να αναφέρεται στο σύνολο των καταστημάτων, ώστε να εναρμονιστεί η διαδικασία, να αποφύγουμε τις πολλές αποφάσεις στο ΔΣ.

Μια κανονιστική απόφαση είναι υπό σκέψη

Ο κ. Γ. Καμπύλης παρατήρησε ότι «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά με μεγαλύτερη σοβαρότητα» και ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Καμπύλης ότι «θα πρέπει να εφαρμοστεί το ΠΔ του 2004».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αδάμης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγόρησε στη συνέχεια τη δημοτική αρχή ότι νομιμοποίησε τετραπλάσια πρόστιμα:

«Τετραπλάσια πρόστιμα νομιμοποιήσαμε στους επαγγελματίες και δεν το λέμε τώρα. Εσείς λέγατε ότι θα το αλλάξετε, αλλά φέρατε στο ΔΣ τα πρόστιμα που είναι 1.000 ευρώ και άνω. Και τώρα τι να ψηφίσουμε, δηλαδή; Τον νόμο; Αφού θέλατε να τον αλλάξετε τον νόμο!».

 

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio