Λυκουρέντζος: Δεν θα πάω χωρίς στοιχεία στους ελαιοπαραγωγούς της Β. Κυνουρίας

Τρί, 28/07/2020 - 09:25
Image

Με δήλωσή του στο Arcadia Portal ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κυνουρία, όπως ήταν προγραμματισμένο, κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Αγώνα των ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι έχουν «φθάσει το αμήν», όπως λένε, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και των καταστρεπτικών συνεπειών που είχε εφέτος ο καύσωνας του Μαΐου.

Όπως είχε γίνει γνωστό από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα κκ. Περδικάρη και Κολοβό πριν από λίγες ημέρες, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα επισκεπτόταν τη Βόρεια Κυνουρία και θα είχε συζήτηση με τους ελαιοπαραγωγούς στις 29 Ιουλίου, την ερχόμενη Τετάρτη, δηλαδή. Ωστόσο, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η επίσκεψη αναβάλλεται.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ. Λυκουρέντζος μάς εξήγησε ότι αναβλήθηκε η επίσκεψή του όχι επειδή το πρόγραμμά του είναι «φορτωμένο», που είναι, έτσι κι αλλιώς, αλλά επειδή δεν θα είχε τι να συζητήσει με τους ελαιοπαραγωγούς, αφού η έκθεση της ΔΑΟΚ δεν έχει συνταχθεί, και, επιπροσθέτως, όπως μας είπε, τα στοιχεία του ΕΛΓΑ θα είναι έτοιμα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, στα τέλη Αυγούστου.

«Δεν θέλω να κοροϊδεύω κανέναν. Χωρίς στοιχεία, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ετοιμάσει οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τι να έρθω να πω στους ανθρώπους;», μας είπε. Και πρόσθεσε:

Εγώ λέω μόνο την αλήθεια. Δεν μοιράζω υποσχέσεις. Μπορεί να μην αρέσουν αυτά που λέω, αλλά πάντοτε ομιλώ με ειλικρίνεια, σε όλη την πολιτική μου καριέρα.

Ο κ. Λυκουρέντζος, κλείνοντας, μας είπε ότι σε άλλες περιοχές στη χώρα γίνονται θαύματα στον πολύπαθο, είναι η αλήθεια, αγροτικό τομέα και ότι οι δυνατότητες του Οργανισμού φθάνουν ως ένα σημείο. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται δράση και από τους ανθρώπους της παραγωγής.

 

Γαλανιάδη Εύα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio