Κέντρο Υγείας Άστρους: Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη

Κυρ, 01/11/2020 - 11:03
Image

Κέντρο Υγείας Άστρους: Πανελλήνια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: ''Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη''.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) γιορτάζεται από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες, στην Ελλάδα από το 1996 κάθε 1-7 Νοεμβρίου. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) το Κέντρο Υγείας Άστρους διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του θηλασμού. «Υποστηρίζουμε το θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη ». Το μητρικό γάλα είναι φυσικό, ανανεώσιμο και ασφαλές για το περιβάλλον.

Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού θα επικεντρωθεί στην επίδραση της βρεφικής διατροφής στην περιβαλλοντική/κλιματική αλλαγή και την επιτακτική ανάγκη να υποστηρίξουμε τον θηλασμό για την υγεία του πλανήτη και των κατοίκων του.

Για κάθε ημέρα της Πανελλήνιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού θα προβάλλεται και μια νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα, στοχευμένη στο φετινό μήνυμα της WABA για την σημασία του θηλασμού στην αειφόρο ανάπτυξη. Λόγω της πανδημίας covid-19,θα προβληθεί κατά την Πανελλήνια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, μαγνητοσκοπημένη ενημερωτική εκπομπή που θα απευθύνεται στην ανάδειξη της αξίας του θηλασμού για το ευρύ κοινό.

Επίσης στο Κέντρο Υγείας Άστρους, παρέχονται από την εξειδικευμένη σε θέματα γαλουχίας μαία (IBCLC), συναντήσεις υποστήριξης στον θηλασμό, πριν και μετά τη γέννα. Αφορά εξατομικευμένες συναντήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας και οι οποίες προγραμματίζονται κατόπιν ραντεβού. Για πληροφορίες/ραντεβού: Δευτέρα – Παρακευή 08:00 – 14:00, Τηλ:2755360300

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio