Κατάληψη στο Ενιαίο Λύκειο Άστρους

Δευ, 30/10/2017 - 11:56
Image
Image

Σήμερα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών σε πολλά σχολεία της Ελλάδας σύμφωνα με το κάλεσμα του Συντονιστικού Μαθητών.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι μαθητές παλεύουν για μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία  κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία.

Στην κατάληψη συμμετέχει και το Ενιαίο Λύκειο Άστρους.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

Με αφορμή τη συμπαράστασή μας στα σχολεία της Ελλάδας για τον αγώνα τους, το Συντονιστικό του Ενιαίου Λυκείου Τρίπολης συνήλθε σε έκτακτο συμβούλιο και εξέφρασε τα αιτήματά του για την ορθότερη λειτουργία της σχολικής μονάδας στις 30/10/2017.

Η κατάληψη αυτή είναι προειδοποιητική. Αύριο το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά.

Τα αιτήματά τους είναι:

  1. Να διασπαστούν τα πολυμελή τμήματα της Α’ Λυκείου (27 και 26 μαθητές) με σκοπό την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του μαθήματος.
  2. Να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα το μάθημα  του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και να διεξάγεται από ειδικευμένους καθηγητές γιατί σε μία κρίσιμη απόφαση είμαστε αβοήθητοι.
  3. Να προσληφθούν ειδικότητες για μαθήματα επιλογής που εξετάζονται πανελλαδικά (π.χ. σχέδιο, μουσική, καλλιτεχνικά)
  4. Να ελεγχθούν και εν συνεχεία αν κρίνεται αναγκαίο να επιδιορθωθούν οι σχολικές αίθουσες, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών σε έκτακτους κινδύνους (σεισμοί, φωτιά)
  5. Να εξοπλιστεί το σχολείο με τις κατάλληλες υποδομές (π.χ. έξοδα κινδύνου, σκάλες κινδύνου) ώστε να εξασφαλιστεί εναλλακτική έξοδος διαφυγής

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio