Καμπύλης: Ο βιολογικός καθαρισμός στο δήμο μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης (vid)

Σάβ, 10/09/2022 - 12:00
Image

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, μας ενημέρωσε τόσο για την πρόσφατη διακήρυξη του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου Άστρους όσο και για τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο δήμο.

Αρχικά, ο κ. Καμπύλης ανέφερε ότι τα έργα που έχει προχωρήσει η σύμβαση τους και που υλοποιούνται αυτή την στιγμή είναι προϋπολογισμού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τρία βασικά έργα που «τρέχουν» αυτή την στιγμή. Πρώτον, το δημοτικό σχολείο της Μελιγούς, το οποίο θα φιλοξενήσει τμήματα παιδικών σταθμών καθώς και βρεφονηπιακού σταθμού.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί κάτω από μια ενιαία στέγη και επιπλέον να λειτουργήσει για πρώτη φορά στο δήμο τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή


Δίπλα από αυτό το κτίριο θα λειτουργήσει πολυχώρος, στον οποίο μπορούν να πραγματοποιηθούν πλήθος εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το δεύτερο σε εξέλιξη έργο είναι αυτό της αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου στον Πλάτανο. Τέλος, το τρίτο έργο αφορά την αγροτική οδοποιία στην κοινότητα Ξεροπήγαδου.

Κάποια από αυτά το καλοκαίρι και λόγω καιρικών συνθηκών έχουν σταματήσει αλλά είναι έργα που είναι συμβασιοποιημένα και έχει ολοκληρωθεί τμήμα των έργων αυτών


Ο δήμος προχωρεί και στην διακήρυξη 4 ακόμα έργων προϋπολογισμού πάνω από 1
εκατ. ευρώ.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου του Άστρους είναι ένα από αυτά.
Αναλυτικότερα, εκεί θα γίνει αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με νέους LED,κλιματισμός που θα δημιουργεί τις κατάλληλεςσυνθήκες τόσο για την προπόνηση των αθλητών όσο και των θεατών. Επιπλέον θα τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό σύστημα,
που θα παράγει και αυτό ενέργεια. Ταυτόχρονα δηλαδή σημειώνεται μείωση της
ενέργειας και του λειτουργικού κόστους.
Την επόμενη εβδομάδα επίσης θα γίνει συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου, που έχει αναλάβει την ανάπλαση της εισόδου του γηπέδου και την πυρασφάλεια.

Με αυτά τα δυο έργα μιλάμε για μια συνολική αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου. Έχουμε την τύχη φέτος να έχουμε τη μοναδική ομάδα στην Αρκαδία, τον Πήγασο, στην Γ’ Εθνική


Σε διακήρυξη βρίσκεται και η πρώτη φάση της ανάπλασης της πλατείας Καρυτσιώτη. Ειδικότερα η πρώτη φάση περιλαμβάνει το χώρο που ξεκινά από το δρόμο της Β’ Εθνοσυνέλευσης και μέχρι την είσοδο του γυμνασίου. Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση για τη δεύτερη φάσης αυτής της ανάπλασης έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή από την είσοδο του Γυμνασίου μέχρι το μουσείο και το δημοτικό σχολείο Άστρους. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.


Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας όμως δεν σταματά στο κέντρο αλλά περικλείει εντός των έργων και τις τοπικές κοινότητες. Η τεχνική υπηρεσία έχει πραγματοποιήσει μια μελέτη που αφορά αποκατάσταση ζημιών σε 5 κοινότητες του δήμου, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.
Σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι προχωρεί μετά από πολύ καιρό ταλαιπωρίας η κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων του βιολογικού καθαρισμού, με πόρους τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και από τον ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Λάβαμε τους όρους δημοπράτησης από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και από την επόμενη εβδομάδα μετά από πρόσκληση της οικονομικής επιτροπής που θα ακολουθήσει θα το εγκρίνουμε, προκειμένου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να γίνει η διακήρυξη αυτού του έργου

Οι παρεμβάσεις τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στα πεδινά είναι το ζητούμενο για το
δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλη.


Ο στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα με την συμβασιοποίηση και αυτών των έργων να υλοποιούνται αρχές του 2023, έργα 15 εκατ. ευρώ στο δήμο μας

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio