Το Φεστιβάλ Τσακωνιάς στον Άγιο Ανδρέα (pics,vid)

Κυρ, 28/08/2022 - 17:14
Image

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έπειτα από την πρώτη πολύ επιτυχημένη ημέρα του  Τσακώνικου Φεστιβάλ στον Πραστό, συνέχισε δυναμικά με την δεύτερη εκδήλωση στην Κοινότητα Αγίου Ανδρέα.
Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου  στην πλατεία της Κοινότητας Αγίου Ανδρέα και αντικείμενό της είναι οι χοροί και τα τραγούδια της Τσακωνιάς.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο χωριό για να απολαύσει το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των επισήμων και ακολούθησε ομιλία από την κυρία Στέλλα Τσαγγούρη, εκπαιδευτικό και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ανδρέα – Πραστού. Ο κ. Πάνος Μαρνέρης τραγούδησε παραδοσιακά τσακώνικα τραγούδια και παρουσιαστήκαν σκωπτικά δρώμενα της Τσακωνιάς.

Από το απόγευμα στην πλατεία επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ντοκουμέντα από παλιές αναμνήσεις, που προβάλλονταν σε οθόνη.

Έπειτα έγινε απονομή τιμητικών πλακετών σε παλιούς οργανοπαίχτες - μουσικούς του Αγίου Ανδρέα – Πραστού για την διάσωση της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής και επίδειξη παραδοσιακών τσακώνικων χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου  Ανδρέα – Πραστού.

Τέλος, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τους μουσικούς: Τόλη Πολυτίμη (τραγούδι), Σούρσος Τάκης (τραγούδι), Κοπανιτσάνος Κώστας (κλαρίνο/σαντούρι), Τσιλιμίγκρας Παναγιώτης (βιολί), Καραχάλιος Μιχάλης (λαούτο), Νιάρχος Ανδρέας (κρουστά/φλογέρα).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης  Μεγαλόπολης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

 

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio