Εργασίες βελτίωσης και καλλωπισμού του Οικισμού Αγίου Παντελεήμονα Πραστού (pics)

Σάβ, 24/07/2021 - 10:15
Image

Αγαπητοί Πραστιώτες και Πραστιώτισες

Χθες 23 Ιουλίου 2021 προβήκαμε σε διάφορες εργασίες βελτίωσης και καλλωπισμού του Οικισμού Αγίου Παντελεήμονα (Φούσκα) της Κοινότητάς μας, στα πλαίσια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Οικισμού ως εξής:

1. Προσθέσαμε καινούργιες πινακίδες με το παλιό όνομα του Οικισμού (Φούσκα) στις δύο υπάρχουσες πινακίδες στην είσοδο από Άγιο Ανδρέα και στην Είσοδο από Πραστό κάτω ακριβώς από το σημερινό αναγραφόμενο όνομα του οικισμού «Άγιος Παντελεήμονας». Η προσθήκη των συμπληρωματικών πινακίδων με το παλιό όνομα του οικισμού ήταν αίτημα πολλών κατοίκων – δημοτών του Οικισμού.
Οι καινούργιες πινακίδες που τοποθετήθηκαν αποτελούν ΔΩΡΕΑ των Αδελφών Πέτρου & Σωτήρη Νικολούλια στη μνήμη του Πατρός τους Ηλία Νικολούλια (Πετράκα).
Ως Κοινότητα Πραστού τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε θερμά και δημόσια για την ΔΩΡΕΑ τους, γιατί με την πράξη τους αυτή δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το χωριό μας.
2. Επισκευάσαμε τον ιστό της σημαίας και υψώσαμε την Γαλανόλευκη η οποία κυματίζει από σήμερα στον πεντακάθαρο ουρανό του Αγίου Παντελεήμονα (Φούσκα).
3. Τοποθετήσαμε κολώνα (σιδηροσωλήνας) στην κεντρική διασταύρωση του οικισμού επί της οποίας θα τοποθετηθεί φωτιστικό σώμα LED με ηλιακή ενέργεια ώστε να έχει επαρκή φωτισμό και ο χώρος αυτός.
4. Τοποθετήσαμε μαρμάρινη επιγραφή στο Δημοτικό κτίριο του Οικισμού «Σχολείο» όπου αναγράφεται η ταυτότητα του.
5. Έγινε γενικός καλλωπισμός του όμορφου χώρου της πλατείας του οικισμού, ενόψει και της ερχόμενης τοπικής εορτής του Αγίου Παντελεήμονα του ομώνυμου Οικισμού της κοινότητας Πραστού.

Όλες οι προαναφερθείσες εργασίες έγιναν από τεχνίτες υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Προέδρου της Κοινότητάς μας και με την ενεργό συμμετοχή και κατοίκων του οικισμού. Το κυρίαρχο σχέδιό μας είναι η επέκταση της Πλατείας του Οικισμού και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, ως Κοινοτική Αρχή για την βελτίωση των δύο οικισμών της Κοινότητάς μας, πολλαπλώς και σε κάθε κατεύθυνση και θεματικό αντικείμενο, εφαρμόζοντας πιστά το Πρόγραμμά μας.

Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες από τις πραγματοποιηθείσες εργασίες.

Πραστός (Άγιος Παντελεήμονας) 23 Ιουλίου 2021

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού
Δημήτριος Σταμ. Πετρής
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio