Επίσκεψη Προέδρου και Μελών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στον Ιστορικό Πραστό

Δευ, 28/06/2021 - 18:21
Image

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας διοργάνωσε την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 εκδήλωση με θέμα «Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου (1822,1823,1827)» που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 Μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, μαζί με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δημήτρη Βερβεσό Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με Πραστιώτικη καταγωγή, επισκέφτηκαν τον Ιστορικό Πραστό μας, την τότε πρωτεύουσα της Τσακωνιάς.

Ανέβηκαν στο κάστρο του Πραστού όπου σε πανοραμική θέα είδαν την αμφιθεατρική όψη του ένδοξου χωριού, θαύμασαν τα ωραία αρχοντικά πυργόσπιτα, χαρακτηριστικά δείγματα της Τσακώνικης αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στα ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία του χωριού, όπου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πραστού και από τον Πραστιώτη Ιερέα, Εκπαιδευτικό & Ιστορικό Πατήρ Γεώργιο Πετρή για το χωριό, την ιστορική του διαδρομή και την μεγάλη συμμετοχή του στην επανάσταση του 1821.

Στην κεντρική πλατεία Πραστού ή Πλατεία Μανώλη Δούνια τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά Πραστιώτικα γλυκά και δροσερά αναψυκτικά, από την Κοινότητα Πραστού και γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού.

Ευχαριστούμε τα Μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δημήτρη Βερβεσό, για την επίσκεψή τους στο χωριό μας, την οποία χαρακτηρίζουμε ιδιαίτερα τιμητική για την Κοινότητα Πραστού.

Πραστός 28 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio