Επίσκεψη Μοτοσικλετιστών στον Ιστορικό Πραστό (pics)

Δευ, 28/06/2021 - 09:38
Image

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 Μοτοσικλετιστές από λέσχες μοτοσικλετιστών από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, από τον Βόλο, από το Λεωνίδιο και άλλα μέρη της Ελλάδας επισκέφτηκαν τον Ιστορικό Πραστό μας.

Οι μοτοσικλετιστές στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 πραγματοποιούν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ σε ιστορικά μέρη που είχαν ενεργό συμμετοχή και δράση στην επανάσταση του 1821. Ένα από τα ιστορικά μέρη που επέλεξαν να επισκεφτούν ήταν και ο ιστορικός Πραστός, ή τότε πρωτεύουσα της Τσακωνιάς.

Ανέβηκαν στο κάστρο του Πραστού όπου σε πανοραμική θέα είδαν την αμφιθεατρική όψη του ένδοξου χωριού, θαύμασαν τα ωραία αρχοντικά πυργόσπιτα, χαρακτηριστικά δείγματα της Τσακώνικης αρχιτεκτονικής, στην συνέχεια ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πραστού και από τον Πραστιώτη Ιερέα, Εκπαιδευτικό & ιστορικό Πατήρ Γεώργιο Πετρή για το χωριό, την ιστορική του διαδρομή και την μεγάλη συμμετοχή του στην επανάσταση του 1821.
Στην κεντρική πλατεία Πραστού ή Πλατεία Μανώλη Δούνια τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά Πραστιώτικα γλυκά και δροσερά αναψυκτικά, από την Κοινότητα Πραστού.

Ευχαριστήσαμε τους Μοτοσικλετιστές για την επιλογή και την επίσκεψή τους στο χωριό μας, τους ευχηθήκαμε καλή συνέχεια για τα επόμενα ιστορικά μέρη που πρόκειται να επισκεφτούν με τις ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ που πραγματοποιούν.

Συνημμένα λίγες φωτογραφίες από την επίσκεψη των μοτοσικλετιστών στον ιστορικό Πραστό μας.
Πραστός 27 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού
Δημήτριος Σταμ. Πετρής
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio