Ενστάσεις στην έγκριση του απολογισμού 2017 της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Πέμ, 28/06/2018 - 19:46
Image

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο Άστρος. Κατά τη συζήτηση του δεύτερου θέματος της ημερήσιας διάταξης, για την έγκριση του απολογισμού της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, οικονομικού έτους 2017, με εισηγήτρια την πρόεδρό της Παναγιώτα Τσιόρου – Κολοβού, μετά την εισήγηση, ο Γιάννης Καμπύλης παρατήρησε ότι κατά τη συνεδρίαση της Β/βάθμιας επιτροπής δεν είχαν δοθεί στοιχεία. «Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουν προβάλει αιτήματα και πρέπει να δούμε αν θα ικανοποιηθούν.»

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Καμπύλης ανέφερε ότι θα καταθέσει γραπτές ερωτήσεις στο προεδρείο που αφορούν: στην εγγραφή με το ποσό των περίπου 30.000 ευρώ στην κατηγορία «αμοιβές τρίτων», να δοθούν διευκρινίσεις, ότι απλώς ήρθε ως απολογισμός ένα συγκεντρωτικό ποσό και ότι καλό θα ήταν να κατατεθούν αναλυτικά τα έσοδα – έξοδα, όπως προβλέπεται από το σχετικό ΦΕΚ, για τις επιχορηγήσεις για τις καθαρίστριες, σε ποιο ύψος ανήλθε η δαπάνη για τις καθαρίστριες και αν υπήρξε παραπάνω κόστος, και πώς καλύφθηκε αυτό το κόστος, επίσης σε ποιο ύψος ανήλθε η δαπάνη για την καθαριότητα του σχολείου Άστρους και τέλος απηύθυνε ένα ερώτημα: «Τι προτίθεστε να κάνετε για τα αιτήματα που έχουν θέσει οι διευθυντές των σχολείων για την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών;».

Η πρόεδρος απάντησε, αναφέροντας ότι «οι αμοιβές τρίτων είναι περίπου 40.000 ευρώ, η οικονομική επιτροπή του Δήμου διαχειρίζεται το κληροδότημα Παπαγιάννη και να μεταφερθεί στη διαχειριστική αρχή, αυτά περάστηκαν σε αμοιβές τρίτων. Οι αμοιβές των καθαριστριών είναι και πάλι αμοιβές τρίτων, οι καθαρίστριες είναι τέσσερις, η μία έχει κάνει ένσταση και έχει δικαιωθεί με ασφαλιστικά. Εμείς έπρεπε να εκτελέσουμε τα ασφαλιστικά».

«Δεν έλαβα απαντήσεις, για τα περίπου 6.000-7.000 ευρώ παραπάνω, που θα χρεωθούν οι δημότες, εγκρίνω τη διαχείριση που έκανε η πλειονότητα των διευθυντών, αλλά καταψηφίζω τη διαχείριση που έκανε η πρόεδρος», απάντησε ο κ. Άγγελος Καμπύλης.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς είπε ότι η διαχείριση έχει δημιουργήσει υπόλοιπα, και ότι για αυτό οφείλει να συγχαρεί την επιτροπή για τη διαχείριση που έχει κάνει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio