Ελάτε να μαζέψουμε κεράσια στα Άνω Δολιανά

Τετ, 24/06/2020 - 11:01
Image

Στα Άνω Δολιανά αυτή η περίοδος είναι η εποχή των κερασιών. Κυρίως των πετροκέρασων, της «καραμέλας», όπως τα ξέρουν οι Δολιανίτες.

Είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία κερασιών με γλυκόξινη, δροσερή γεύση, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παρασκευή γλυκού, αλλά είναι πεντανόστιμα όταν τα τρως κατευθείαν από το δέντρο.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 10 το πρωί σας προσκαλούμε στο κτήμα μας με τις κερασιές που βρίσκεται κοντά στο χωριό. Πάρτε το καπέλο σας, το καλάθι σας και παγούρι με νερό και ελάτε να μαζέψουμε κεράσια. Κάποια για να τα πάρετε μαζί σας και κάποια για να τα κάνουμε γλυκό (διαφέρει ο τρόπος που τα μαζεύουμε, ανάλογα με το τι θα τα κάνουμε). Βέβαια τα πιο λαχταριστά δεν θα καταλήξουν στα καλάθια μας, αφού ο πειρασμός να τα γευτείς όταν τα μαζεύεις είναι μεγάλος. Μπορείτε να φάτε κατευθείαν από το δέντρο, αφού στο κτήμα δεν χρησιμοποιούμε κανένα φυτοφάρμακο.
 

Στη συνέχεια θα πάμε στην αυλή του «Ονειρολόγιου», όπου θα φτιάξουμε παραδοσιακό γλυκό κεράσι με τα κεράσια που μαζέψαμε.
Τέλος, για να τηρήσουμε τις παραδόσεις της 5ΕΝΤΕ και του Ονειρολόγιου, προσφέρουμε γεύμα με μεζεδάκια του Ονειρολόγιου, σαλάτα και λαχταριστή γουρνοπούλα με πατάτες φούρνου. Και φυσικά παγωμένο τσίπουρο ή κρασί.

 

Κόστος: 25 € το άτομο. (10 € για παιδιά έως 14 χρόνων.)
Στην τιμή περιλαμβάνονται όσα κεράσια μαζέψετε, το γλυκό που θα φτιάξουμε, το φαγητό και τα ποτά.

 

Για να τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του Covid 19, οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:
Στο email: info@5ente.com
ή
Στα τηλέφωνα: 6972582918 και 6972692480
Ενημερωθείτε για τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio