Ελαιοπαραγωγοί: Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα

Τετ, 29/07/2020 - 16:45
Image

Όπως αναφέρει ο κ. Γ. Περδικάρης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των ελαιοπαραγωγών Βόρειας Κυνουρίας, νέα συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή στις 10:00 με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα. Όπως σημειώνουν οι ελαιοπαραγωγοί, δεν υπάρχει αντίπαλος, υπάρχει μόνο η αγωνία τους να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο κ. Περδικάρης αναφέρει:

 

Από τις 16 Μάιου οι ελαιοπαραγωγοι βιώνουμε έναν.γολγοθά..ο καύσωνας έκανε την δουλειά του άλλες περιοχές τις αποτελειωσε και σε άλλες το ποσοστό καρποδεσης είναι ελαχιστο ..υπαρχουν και μεμονωμένες περιοχές με καλή καρποδεση.. ...Εχουμε ξεκινησει κάποιες προσπάθειες με συναντήσεις ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα μας και να υπάρξει οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς ώστε να μπορούν πρώτον να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και κατά δεύτερον να μπορούν να καλλιεργήσουν..ολα αυτά όμως πρέπει να γίνουν πράξη και να μην μείνουν.ευχολόγια...η κατάσταση κρίνετε άκρως απελπιστική και Όσο περνάει ο καιρός θα χειροτερέψει...η τιμή του λαδιού κάτω από 2 ευρώ και η Καλαμών η δεν την αγοράζουν η αν δώσουν τιμή 0.30 λεπτά..

....Πως να συνεχίσουμε...Απο τις πρώτες μέρες βρέθηκε κλιμάκιο του τοπικου Ελγα στην περιοχή πολλές φορές παρουσία τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών συνεργείων. Και εξέδωσαν ένα τηλεοπτικό πόρισμα.. .το πόρισμα γραπτό Πότε θα δημοσιευτεί...ποτε θα έρθουν.να ξαναδούν Μόλις απομαζεψουμε τις ελιές ....η πιστεύουν ότι έβγαλαν άνθος πάλι οι ελιες..πηγαν οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ παντού;..παρουσια τίνος.;..ποτε θα ενημερωθούμε.;..ποτε αποζημιωθηκαν οι ελαιοπαραγωγοι κατά το πρόσφατο παρελθόν.;...Μηπως Κύριε Πρόεδρε ήρθε η ώρα να βγουν οι αποζημιώσεις στο φως....ποιους αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ ενώ όλοι πληρώνουν.. .Αυτό βέβαια δεν μπορεί να σας το προσάψει κανείς είναι διαχρονικό πρόβλημα.. ...τελειώνοντας θέλω να σας ενημερώσω ότι όλα τα δένδρα δεν ήταν στο στάδιο.της ανθοφορίας στις 16 Μαΐου...π.χ Ο κάμπος (Ξηροπηγαδο κάμπος Θηρεας κουτρουφα Αγ Ανδρέας ήταν καρπιδιο..και όσο ανεβαίνουμε ποιο πίσω....Σημερα ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στον Δήμο μας ....αναβλήθηκε....Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του ΕΛΓΑ μαζί μας θα γίνει συνάντηση μαζί του.την Παρασκευή στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα στις 10 ώρα....Να ξεκαθαρίσουμε δεν υπάρχει αντίπαλος.υπαρχει η αγωνία μας να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργήσουμε..Το αίτημα μας για άμεση οικονομική ενίσχυση παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα..

ΥΓ κάποιοι θα μας ρίξουν λάσπη λέγοντας ότι από την μια ΖΗΤΆΜΕ αποζημιώσεις και από την άλλη ΖΗΤΆΜΕ Δακοκτονία..απαντω για να θεωρηθεί ότι έχει καλή παραγωγή Πρέπει να έχει παραγωγή πάνω από 60%...και για να γίνει δακοκτονία πρέπει η παραγωγή να είναι πάνω από 25%....αλλωστε και τον ΕΛΓΑ και την Δακοκτονία οι παραγωγοί πληρώνουν.. ...ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio