Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για τον διαγωνισμό διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Τρί, 16/11/2021 - 19:33
Image

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στις 15 Σεπτεμβρίου και αποφάσισε ομόφωνα  την «Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων του ανοικτού  ηλεκτρονικού διαγωνισμού της υπηρεσίας διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου  Βόρειας Κυνουρίας για το έτος 2022» όπως ο πρόεδρος Γ. Καμπύλης εισηγήθηκε.

 Καθόρισε τους όρους τους δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού (δείτε ΕΔΩ) και συγκρότησε την επιτροπή της διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού ορίζοντας ως  μέλη της τους παρακάτω υπαλλήλους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας:
 

Γεωργακή Παναγιώτη
2) Λάμπρου Δημήτριο
3) Δαφνιά Αθανασία
Με αναπληρωτές τους :
1) Τσιούλο Γρηγόρη
2) Μπάρλα Αναστάσιο
3) Φάκλαρη Ιωάννη

Η επεξεργασία των Α.Σ.Α. του Δήμου Β. Κυνουρίας θα γίνει στην μονάδα που θα λειτουργήσει  για την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου της παραγράφου Α2 της με αρ. 49/20-02-2017  απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,ως υφιστάμενο έργο προσωρινής  διαχείρισης και μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας κεντρικής διαχείρισης, κατόπιν  και του με αρ. 121458/2409/12-06-2020 εγγράφου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού  Σχεδιασμού Πελοποννήσου και η οποία περιλαμβάνει:
α) Ανάκτηση υλικών από μη επικίνδυνα σύμμεικτα αστικά απόβλητα μέσω μηχανικής διαλογής .
β) Ανάκτηση υλικών από μη επικίνδυνα σύμμεικτα ανακυκλώσιμα απόβλητα μέσω μηχανικής ή/και  χειρωνακτικής διαλογής (ΚΔΑΥ).
γ) Παρασκευή εδαφοβελτιωτικού – κομπόστ από προδιαλεγμένο ή διαχωρισμένο οργανικό  κλάσμα αστικών στερεών αποβλήτων.
δ) Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων.
ε) Εγκαταστάσεις αποθήκευσης χωριστών ρευμάτων αποβλήτων υλικών που προορίζονται για  ανακύκλωση και προέρχονται από τα αστικά στερεά απόβλητα μετά από διαλογή στην πηγή, όπως  χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.λπ.

Τα σύμμεικτα απορρίμματα που παράγονται βάσει του Τοπικού Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του  Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (απόφαση Δ.Σ. 3/2016), εκτιμώνται σε 5.600 tn/έτος και αποτελούν τη
μέγιστη δυνατή ποσότητα συμμείκτων που μπορεί να παραχθεί διότι :
 

1. Κατόπιν της 3/2016 απόφασης ( ΤΣΔΑ του Δήμου) εφαρμόστηκε από το έτος 2016 και  εφαρμόζεται μέχρι σήμερα σύστημα διαλογής στην Πηγή με το οποίο εκτρέπονται ποσότητες από τα  σύμμεικτα.
2. Από τα στοιχεία που τηρούνται στο Δήμο και αφορούν τις ποσότητες ( κατά βάρος) των Α.Σ.Α.  που συλλέχθηκαν κατά τα έτη 2107 -2018 και 2019 προκύπτει ότι συλλέγονται κατά Μ.Ο 4.300  tn/έτος.
Η συνολική ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών εντός Α.Σ.Α., βάσει μελετών περί σύνθεσης  Α.Σ.Α. εκτιμάται σε 1.680 tn /έτος , Τα oργανικά απόβλητα εντός των ΑΣΑ , σε ποσότητα 2.520  tn/έτος. Tέλος εκτιμάται ότι εντός των Α.Σ.Α. ποσοστό 25% αποτελούν λοιπά υλικά (υπόλειμμα) που  αντιστοιχούν σε ποσότητα 1. 400,00 tn/έτος.
 

Από τα στοιχεία που τηρούνται στο Δήμο και αφορούν τις ποσότητες ( κατά βάρος) των  ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέχθηκαν κατά τα έτη 2107 -2018 και 2019 από το σύστημα Δ.σ.Π.
προκύπτει ότι συλλέγονται κατά Μ.Ο 159 tn/έτος. Δεδομένων των απαιτήσεων για αύξηση των  ποσοστών ανακύκλωσης για την παρούσα λαμβάνεται ποσότητα από Δ.σ.Π. ίση με 200 tn/έτος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio