Αστρινό καρναβάλι... για πάντα!

Sun, 18/02/2018 - 18:55

Τι ξέφρενο γλέντι ήταν κι αυτό χθες στη πλατεία του Άστρους!

Κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση των επισκεπτών, αλλά και των καρναβαλιστών το Σάββατο πριν από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και όλη αυτή η επιτυχία ήταν απρόσμενη χάρις στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άστρους, αλλά και στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το καρναβάλι που τείνει να γίνει πολιτιστικός θεσμός.

Σκοπός του Συλλόγου κάθε χρόνο είναι, με αγάπη και μεράκι, να κάνουν το καρναβάλι πιο δυνατό, να το εμπλουτίζουν με νέες, πρωτότυπες ιδέες, να έχουν συμμετοχή, και να είναι κάθε χρόνο πιο επιτυχημένη η διοργάνωση από την προηγούμενη.

Χθες το απόγευμα, χιλιάδες επισκέπτες μαγεύτηκαν από τα ξεχωριστά άρματα, τις φανταχτερές στολές του καρναβαλιού του Άστρους, αλλά κυρίως παρασύρθηκαν αβίαστα από το κέφι, τη χαρά και τη γιορτή που Σύλλογος, ντόπιοι και Δήμος έστησαν για να τιμήσουν την παράδοση του τόπου μας.

Λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης, οι κεντρικοί δρόμοι αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολύνουν τους καρναβαλιστές και τα άρματα.

 Το κέφι άναψε γρήγορα και όλοι διασκέδασαν στους ρυθμούς της Αποκριάς.

Την επόμενη μέρα, ο Δήμος έστειλε το συνεργείο καθαρισμού και τώρα πια οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι πεντακάθαρα και όλα είναι τακτοποιημένα. Τίποτα δεν θυμίζει το χθεσινό γλέντι.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης και στους διοργανωτές. Όπως είπαν πολλοί επισκέπτες, θα επιστρέψουν του χρόνου για να χαρούν αυτό το μικρό αλλά μεγάλο σε κέφι καρναβάλι.

Αστρινό καρναβάλι για πάντα, λοιπόν! Ένας νέος θεσμός μόλις γεννήθηκε στη Βόρεια Κυνουρία.

Φωτογραφία: Νίκος Τσάφος

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio