Αιτήσεις για άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου στον δήμο μας

Παρ, 28/04/2023 - 09:57
Image

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο [Β.δ. 24.9/20.10/1958 (Α΄ 171) και το άρθρο 30 παρ.1 Ν. 4442/16)] για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου, από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, απαιτείται προηγούμενη άδεια ετήσιας διάρκειας, η οποία χορηγείται από το Δήμο εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και καταβληθούν τα προβλεπόμενα ισχύοντα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται αυθαίρετη η χρήση του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο και κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για όσους δεν επιθυμούν να αποσύρουν και να αναπτύξουν ξανά τα τραπεζοκαθίσματα της επιχείρησης στην αρχή της νέας χρονιάς, θα πρέπει να αιτηθούν από το προηγούμενο έτος έτσι ώστε να εκδοθεί εγκαίρως η άδεια κοινοχρήστου χώρου και να αποφευχθούν οι παραπάνω κυρώσεις.

Επισημαίνουμε ότι επιτρέπεται η χρήση κοινοχρήστου χώρου αποκλειστικά για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και όχι για άλλες κατασκευές και χρήσεις.

Γίνεται τέλος γνωστό ότι θα λάβουν χώρα σχετικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, είτε ηλεκτρονικά μέσω του e-mail:  skodella@1298.syzefxis.gov.gr , είτε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο 2755360139 (Κοδέλλα Σοφία).

Αίτηση άδειας κοινοχρήστου χώρου.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΣΟΥΡΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio