Άγιος Νικόλαος Άστρους, το μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας

Κυρ, 06/12/2020 - 20:51
Image

06/12/2020,
 Ημέρα εορτής του Αγίου Νικολάου , ημέρα που εορτάζει ο πολιούχος του τόπου μας του Άστρους!Φέτος ο εορτασμός είναι εντελώς διαφορετικός. Με ιδιαίτερη θλίψη και στεναχώρια λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών καταπολέμισης του COVID19 δεν είχαμε την δυνατότητα να γιορτάσουμε όπως το επιθυμούσαμε!Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και το τοπικό συμβούλιο εύχονται χρόνια πολλά σε όλους τους Εορτάζοντες και τις Εορτάζουσες, εύχονται υγεία για τις άγιες μέρες και περιμένουμε το" Νέο Έτος" να γιορτάσουμε με μεγαλοπρέπεια όπως  αξίζει στον πολιούχο μας!
 Σήμερα, το Άστρος εορτάζει τον πολιούχο του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου που γνωρίζουμε σήμερα είναι κτισμένος πάνω στα θεμέλια του παλαιού ναού ο οποίος σύμφωνα με  ιστορικές πηγές ανεγέρθη το 1810 ο οποίος διετηρήθη για 146 ολόκληρα χρόνια όμως η εμφάνιση πολλών νέων κατοίκων οδήγησε στην ανέργεση του νέου ναού του Αγίου Νικολάου το διάστημα 1952-1956 και τα εγκαίνια του νέου ναού έγιναν στις 16 Δεκέμβρη του 1963!
Ο Άγιος Νικόλαος είναι Μικρασιάτης άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίαςv. Ήταν επίσκοπος στα Μύρα της Λυκίας (Μικρά Ασία), γι' αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος Μύρων.Σε νεαρή ηλικία, ο Νικόλαος, έμεινε ορφανός και κληρονόμησε μεγάλη περιουσία. Από νωρίς στη ζωή του είχε αφιερωθεί στα Θεία.  Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας και έσωσε πολλούς ανθρώπους, και όσο ήταν εν ζωή, αλλά και μετά τον θάνατό του. Ο Αγιος Νικόλαος αποδήμησε ειρηνικά στις 6 Δεκεμβρίου του έτους 343. Μετά τον θάνατό του ονομάστηκε «Μυροβλύτης», καθώς σύμφωνα με την παράδοση της χριστιανικής θρησκείας, τα λείψανά του άρχισαν να αναβλύζουν Άγιο μύρο, όπως και άλλων αγίων.
Χρόνια πολλά σ' όλους !!
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Άστρους 
Κων/νος Χρ. Μπάρλας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio