Πήγασος: Το colpo grosso της ανόδου (vid)

Δευ, 04/04/2022 - 16:05
Image

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Απριλίου γύρω στις 20:45 η ομάδα της Θυρέας στέφεται πρωταθλήτρια Α1 ΕΣΚΑΚ έπειτα από 18 χρόνια .

Τι προηγήθηκε όμως ; Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Πήγασος μπήκε αρκετά νωθρά σε συνδυασμό με την ευστοχία του Άρατου από την γραμμή του τριπόντου (5/7 τριπ.) και τις κακές του επιστροφές στην άμυνα (9π. από αιφνιδιασμούς ) ο Πήγασος είχε φτάσει να χάνει μέχρι και με 14π. διαφορά (26-12).

Στα τελευταία 2 λεπτά έκανε ένα δικό του 7-0 σερί με αποτέλεσμα να ρίξει την διαφορά και να κλείνει την πρώτη περίοδο χάνοντας 26-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο , η ομάδα της Θυρέας παίζοντας εκπληκτική άμυνα πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, οδήγησε την ομάδα του Κιάτου σε πολλά λάθη , ο Πήγασος υπερίσχυε στο τομέα των κλεψιμάτων κυρίως με τον Μαντίκο και όσο έβγαζε τέτοια ενέργεια στην άμυνα τόσο έμπαινε και η μπάλα στο καλάθι μπροστά.

Λίγα λεπτά από το τέλος έφτασε να προηγηθεί με τρίποντο του Κοψαύτη για το 30-33, κράτησε αυτό το πλεονέκτημα και έκλεισε το ημίχρονο 32-36 έχοντας δεχθεί μόνο 6 πόντους. Στην επανάληψη του αγώνα ο Πήγασος μπήκε πάλι νωθρά με αποτέλεσμα αυτήν την μικρή διαφορά να την χάσει κυρίως μέσα στο ζωγραφιστό.

 Από κει και πέρα ο Πήγασος συνέχισε να ήταν αρκετά άστοχος από τη γραμμή των 6.75 και τους πόντους που πήρε ήταν κυρίως από διεισδύσεις και κάποια "goal foul" που τον κράτησαν κοντά στο σκορ. Παίζοντας όμως τέτοια άμυνα (19 π. στο δεκάλεπτο) ήξερε πως δεν μπορούσε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν συνιστούταν για καρδιακούς. Πολλές χαμένες επιθέσεις και απο τις δυο ομάδες ,συχνές εναλλαγές του σκορ , ένα σκληρό παιχνίδι για γερά νεύρα με την ομάδα μας να χαμογελάει τελικά στο τέλος.

Καθοριστικής σημασίας τα κλεψίματα των Κοψαύτη και Μαυριά που έβαλαν μπροστά την ομάδας μας όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ και της ψυχραιμίας του Ταβάνι στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Κοψαύτης με 20 πόντους με ένα τρίποντο , ακολούθησε ο Ταβάνι με 15 και αυτός με 1 τρίποντο και Διαμαντόγιαννης με 11 οι μοναδικοί διψήφιοι.

Αναλυτικότερα: Μαντίκος, Ταβάνι 15(1), Πασολάρι 6(1), Δικαίος, Διαμαντόγιαννης 11, Μαυριάς 4, Κοψαύτης 20(1), Μεσίνης 5, Φάκλαρης , Σιαβελής

Παραλειπόμενα - Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν στα τρίποντα η ομάδα της Θυρέας σημειόνοντας μόνο 3.

- Όλα τα μέλη της αποστολής που βρίσκονταν στο πάγκο έβαλαν το δικό τους λιθαράκι με κάθε τρόπο για αυτήν την επιτυχία.

- Καταλυτική η παρουσία του φίλαθλου κοινού από το Άστρος που παραβρέθηκαν στο γήπεδο του Κιάτου για αυτήν την ιστορική στιγμή της ομάδας αλλά και καταλυτική ήταν και η παρουσία κόσμου στα μαγαζιά της πλατείας του Άστρους που όλα είχαν βάλει την αναμέτρηση σε live - streaming και όταν έφτασε η αποστολή είχαν παραμείνει εκεί για να την υποδεχθούν με καπνογόνα , πυρσούς , βεγγαλικά και συνθήματα.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναμέτρηση

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio