Ο Πήγασος βάζει (ξανά) το μπάσκετ στην ψυχή της Κυνουρίας

Δευ, 14/03/2022 - 10:59
Image

Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένο στον Πήαγσο στην ιστορική ομάδα του Άστρους η οποία βάζει ξανά το μπάσκετ με την δουλειά και την οργάνωση της στην ψυχή και το μυαλό όλης της Κυνουρίας.

Η νίκη του Πήγασου (και η κερδισμένη διαφορά των πόντων) επί του Αργοναύτη κάνει τους Αστρινούς να ονειρεύονται και ουσιαστικά δημιουργεί μια ευχάριστη προδιάθεση στον μπασκετικό κόσμο και μη για μια ομάδα που σταθερά και μεθοδικά κάνει τα δικά της βήματα προόδου εδώ και αρκετό καιρό.

Το πιο σημαντικό όμως μέσα στην χαρά και την λάμψη της νίκης ίσως και περισσότερο από το αποτέλεσμα είναι πως το μπάσκετ κάνει και πάλι την εμφάνιση του στην Κυνουρία και πως αυτή η περιοχή έχει ανάγκη (όπως ομολόγησε και ο Γιώργος Κοψαύτης στις δηλώσεις) αυτή την ομάδα.

Και ναι, αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, είναι μια κοινή παραδοχή η οποία προκύπτει όχι μόνο από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον Πήγασο αλλά και από το γεγονός πως εκτός του ποδοσφαίρου που κυριαρχεί στην περιοχή της Κυνουρίας εδώ και πολλά χρόνια το μπάσκετ αρχίζει να αποκτά (ξανά) την δική του θέση και την δική του δυναμική.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Αστρινοί φίλαθλοι, η απήχηση αυτής της νίκης μέσα από τους πανηγυρισμούς και η χαρά που μετέδωσε ο Πήγασος αυτές τις δύο τελευταίες μέρες είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τα στάνταρ της περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας και αυτό φαίνεται σαν μεγαλύτερη επένδυση που κάνει αυτή ομάδα.

Επένδυση στον αθλητισμό κάνοντας ξανά το μπάσκετ στο Άστρος κομμάτι της καθημερινότητας και μια όμορφη Σαββατιάτικη ψυχαγωγία, κερδίζοντας τους φιλάθλους όχι μόνο με το όνομα ως οντότητα της ομάδας αλλά με την σοβαρότητα και το πλάνο που υπάρχει.

Τι πιο υγειές από μια νεανική ομάδα στην οποία τα ηνία είναι στα χέρια ενός δικού της παιδιού που από τον Πήγασο έφτασε ως την ΑΕΚ και την Α1 σαν αρχηγός επιστρέφοντας όχι απλά ως «όνομα» αλλά ως πιστός στρατιώτης για να μεταφέρει και να εξελίξει έναν ολόκληρο μπασκετικό οργανισμό.

Το ταξίδι αυτό ελπίζουμε να φτάσει μέχρι το προορισμό του γιατί ο Πήγασος το κερδίζει το στοίχημα αυτό και το αξίζει και συνολικά η Βόρεια Κυνουρία και ο νομός μας το χρειάζονται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio