Ο απολογισμός του 7ου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Άνω Δολιανών

Πέμ, 22/06/2023 - 12:31
Image

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «7ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών» την Κυριακή 18 Ιουνίου στα Ανω Δολιανά Αρκαδίας. Οι εγγραφές δρομέων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση και ανήλθαν τις324 εγγραφές. Οι συμμετέχοντες δρομείς στις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου καθώς και των 5 χλμ διπλασιάστηκαν από τη διοργάνωση του 2022, θέτοντας έτσι υψηλότερους στόχους για τις επόμενες διοργάνωσεις. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι παρά τις άσχημες μετεορολογικές προβλέψεις δεν κάμφθηκε η διάθεση των δρομέων να συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Οι δρομείς προσήλθαν τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και των όμορων νομών, όσο και από την Αθήνα και την Πάτρα με μισθωμένα λεωφορεία. Η συμμετοχή από οργανωμένους αθλητικούς Συλλόγους υπήρξε σημαντική. Ο «Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας» απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι στην προτομή του «Νικηταρά»σε ανάμνηση των ιστορικών γεγονότων της μάχης των Δολιανών. Πρώτος τερμάτισε στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ο Κωστούρος Αναστάσιος με χρόνο 1:36:23 (ρεκόρ διαδρομής) και από τις γυναίκες η Καραγιάννη Κωνσταντίνα με χρόνο 2:06:21. Στη διαδρομή των 5 χλμ νικητής ήταν ο Πασχάλης Ιωάννης με χρόνο 18:32 και η Τόκα Παναγιώτα με χρόνο 22:56.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης, της οποίας την ευθύνη είχε ο «Κεντρικός Πατριωτικός Σύλλογος Δολιανών» συνέβαλε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και οι τοπικοί Σύλλογοι. Σημαντική υπήρξε επίσης, η αρωγή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενναδείου Σχολής καθώς και η βοήθεια των τοπικών χορηγών. Η παρουσία των δολιανιτών στη διοργάνωση ως εθελοντές έδειξε την αποδοχή της διοργάνωσης από την τοπική κοινωνία και τη συμμετοχή της σε αυτή.

Δρομείς και διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση !!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio