Ναπολέων Φούφας: Ένας 15χρονός τερματοφύλακας γεμάτος ταλέντο (pics,vid)

Κυρ, 04/09/2022 - 18:26
Image

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 2ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Μίμης Τσιπιανίτης» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στην Τεγέα ήταν ένα 15χρονό παιδί, ένας νεαρός και φέρελπις τερματοφύλακας.

 Το «άστρο» του Ναπολέοντα Φούφα έλαμψε για τα καλά με τον πιτσιρικά του Πανθυρεατικού να δείχνει το ταλέντο του και συνάμα να μας υπενθυμίζει την σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα των ακαδημιών για κάθε ομάδα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση σε αυτό το παιδί δεν είναι μόνο το γεγονός πως έπιασε τρία πέναλτι (προφανώς και έχει την σημασία του) αλλά η συνολική του εικόνα, τα χαρακτηριστικά του και ο τρόπος με τον οποίο παίζει δεδομένης πάντα της ιδιαιτέρως νεαρής ηλικίας του μιας και μιλάμε για ένα μόλις 15χρονό παιδί που αγωνίζεται μάλιστα σε μια τόσο ιδιαίτερη θέση.

Ο Ναπολέων Φούφας έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά και ένστικτο, είναι άριστος με την μπάλα στα πόδια καθώς μάλιστα πολλές φορές χρειάστηκε να συμβάλει στην κυκλοφορία της και το pasing game στην πίσω ζώνη, αρέσκεται να παίζει και μακριά από την εστία έχοντας ανεπτυγμένη για την ηλικία του αντίληψη των φάσεων και συνάμα δυνατά πατήματα στον τρόπο που φεύγει και γρήγορα ρεφλέξ.

Η εμφάνιση του Ναπολέοντα Φούφα εμάς μας έκανε εντύπωση για τους ανθρώπους όμως του Πανθυρεατικού δεν ήταν κάτι το καινούριο αφού έχουν γνώση των δυνατοτήτων του παιδιού αναφέροντας μας χαρακτηριστικά πως αυτά κάνει καθημερινά και στις προπονήσεις καμαρώνοντας ένα ακόμα δικό τους νέο ποδοσφαιριστή να ξεπηδά από τις ακαδημίες.

Ο ίδιος ο 15χρονός κίπερ μας αποκάλυψε σε ερώτηση μας στο φινάλε του τουρνουά γεμάτος με ένα πλατύ χαμόγελο και με έκδηλη την χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του πως πρότυπο του έχει τον τεράστιο Γερμανό τερματοφύλακα Μάνουλ Νόιερ τον κορυφαίο της σύγχρονης εποχής και τον «δάσκαλο» ίσως στο παιχνίδι ενός πορτίερο με τα πόδια.

Ο Ναπολέοντας Φούφας αποτελεί παιδί των ακαδημιών του Πανθυρεατικού που με συνεπεία ετοιμάζεται να εμφανίσει μια νέα φουρνιά ταλέντων (θα γράψουμε και θα σας αναλύσουμε προσεχώς) που μέσα από την δουλειά που γίνεται στο Άστρος και τα τμήματα υποδομών του η ομάδα παράγει συνεχώς νέα ταλέντα στον χώρο του Αρκαδικού ποδοσφαίρου δείχνοντας τους με απλόχερο τρόπο την εμπιστοσύνη της.

Αυτό το παιδί ξεκάθαρα έχει ένα πολύ θελκτικό μείγμα στοιχείων για την θέση αυτή που χρίζουν προσοχής και είναι προφανές πως για να πιάσουν τόπο όλα αυτά τον περιμένει πολύ δουλειά ακόμα, υπομονή και επιμονή, προσήλωση και βέβαια να συνεχίσει μέσα από το πλάνο και τις οδηγίες των προπονητών του κάθε μέρα να βελτιώνεται και να γίνεται καλύτερος.

Υ.Γ. Ένας από του πρώτους που έτρεξαν να τον συγχαρούν, να του δώσουν το χέρι και να τον αγκαλιάσουν ήταν και ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος. Ο 45χρονός κίπερ της Τεγέας και ο 15χρονός του Πανθυρεατικού!

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio