Λαλουδάκης: Το Tyros Run γίνεται πιο ελκυστικό για όλους

Σάβ, 07/05/2022 - 17:51
Image

Ο εκ των διοργανωτών του Tyros Run Δημήτρης Λαλουδάκης μίλησε στο ArcadiaPortal.gr για την εφετινή διοργάνωση που ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο (14 και 15/5) και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά αθλητικά event του νομού μας.

Το Tyros Run  που γίνεται υπό την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοδοξεί και φέτος να προσφέρει στους αθλητές που θα επισκεφτούν τον Τυρό όλες τις ιδιαίτερες πτυχές του όπως μας αναλύει και ο Δημήτρης Λαλουδάκης.

Για το Tyros Run

Ξεκινήσαμε ο 2017 το Tyros Run που το διοργανώνει η ΚοινΣΕπ “α χώρα νάμου” και ήταν μια κουβέντα μεταξύ ανθρώπων του χωριού μας για να δημιουργήσουμε όλο αυτό. Η ιδέα λοιπόν ήταν ένας δρομικός αγώνας στον Τυρό καθώς το παραλιακό μέτωπο βοηθάει σε αυτό και το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και σκοπός ήταν το κατά πόσο μπορούμε να φτιάξουμε δύο αθλητικά Σαββατοκύριακα για να προσελκύσουμε κόσμο στο χωριόμας. Έτσι τον Μάιο του 2017 έγινε ο πρώτος μας αγώνας και ο δεύτερος που είναι ο Τυρός τριάθλος έγινε τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Από εκείνη την στιγμή και με εξαίρεση τα δύο προηγούμενα χρόνια που δεν έγινε ο αγώνας λόγω covid ουσιαστικά ανοίγει η έναρξη της τουριστικής περιόδου στο χωριό μας από το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Επιδιώκουμε μέσα από αυτό κόσμος, αθλητές και αθλήτριες μαζί με τις οικογένειες τους να έρθουν στον Τυρό, να γνωρίσουν τον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή να διασκεδάσουν τον αγώνα αυτό για να έρθουν ξανά στην περιοχή μας να ανακαλύψουν τις ομορφιές που κρύβει.

Για τις προεκτάσεις και την συνεχή ανοδική πορεία του Tyros Run

Η πρόθεση  και η προσπάθεια μας είναι χρόνο με τον χρόνο αυτή η διοργάνωση να γίνεται όλο και καλύτερη, όλο και πιο ελκυστική και να αναπτύσσεται συνεχώς. Θέλουμε οι αθλητές και οι αθλήτριες που έρχονται στον Τυρό να λάβουν μέρος στον αγώνα να μείνουν ευχαριστημένοι σε όλα τα επίπεδα και η κοινότητα των δρομέων να μάθει αυτή την διοργάνωση αλλά και τα όσα δίνει σε αυτόν που συμμετέχει. Τα τελευταία χρόνια αυτοί οι αγώνες στην χώρα μας αποτελούν μια διέξοδο για μια μερίδα ανθρώπων και βλέπουμε συνεχώς να αυξάνεται το ενδιαφέρον και εμείς βρισκόμαστε σε αυτό το πλαίσιο. Το Tyros Run έχει αρχίσει να μπαίνει στην συνείδηση των δρομέων καθώς εδώ συνδυάζεται αθλητισμός και διασκέδαση και χρόνο με τον χρόνο προσελκύουμε όλο και περισσότερο χρόνο.

Για τις εφετινές προσδοκίες του Tyros Run

Ελπίζουμε και όλες οι ενδείξεις που έχουμε είναι πως θα πάμε σε αριθμό συμμετοχών ανάλογο με το 2019 πριν από την πανδημία. Οι εγγραφές μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση και βλέπουμε με μεγάλη ευχαρίστηση αθλητές που θα έρθουν τόσο από τον δικό μας νομό όσο και από γειτονικούς. Νομίζω πως πάμε πολύ καλά και θεωρώ ότι το εφετινό Tyros Run θα έχει ανάλογη επιτυχία με τα προηγούμενα χρόνια.

Για το πώς θα κυλήσει το πρόγραμμα του Tyros Run

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί του Σαββάτου 14 Μαίου με τον κόσμο να έρχεται στο χωρίο μας από την προηγούμενη μέρα. Το πρωί του Σαββάτου έχουμε ένα εργαστήρι πιλάτες στο θέατρο του Τυρού, το απόγευμα ένα Fun Run κατά μήκος της παραλίας 2,5 χιλιόμετρα που εκεί θέλουμε να συμμετέχει όλος ο κόσμος, οικογένειες με τα παιδιά τους, αθλητές και όποιος άλλος το επιθυμεί για να βγάλουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε να περπατήσει και να τρέξει για να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και διασκέδαση και η συμμετοχή είναι νίκη. Το βράδυ έχουμε ένα πολιτιστικό δρώμενο από την τσακώνικη διάλεκτο που εκεί κάποιος μπορεί να δει ένα μικρό θεατρικό και να ακούσει τραγούδια στα τσακώνικα (όλα αυτά με μετάφραση) αφιερωμένο στην τσακώνα μάνα. Το πρωί της Κυριακής έχουμε τα 16 χιλιόμετρα με αφετηρία και τερματισμό στο λιμάνι του Τυρού και 09:45 έχουμε αγώνες για τα παιδιά που έχουν τρέξουν 600, 800 και 1.000 μέτρα και θα ακολουθήσουν μετάλλια συμμετοχής σε όλους όπως και στους δρομείς στις 12:30. Σήμα κατατεθέν του εφετινού Tyros Run 2022 είναι τα τσακώνικα τραγούδια με την εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στην μνήμη του συμπατριώτη μας George Marneri

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio