Ένα «τσουβάλι» γκολ σε 9 αγωνιστικές στην Α’ Αρκαδίας

Τετ, 28/12/2022 - 12:27
Image

Οι επιθέσεις έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στην εφετινή Α’ Αρκαδίας με τα μεγάλα σκορ να έχουν σε πολλές περιπτώσεις την τιμητική τους και τους αριθμούς όπως είναι φυσιολογικό να εκτοξεύονται στα ύψη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Με συμπληρωμένες 9 αγωνιστικές πρωταθλήματος στην Α’ Αρκαδίας έχουν σημειωθεί συνολικά 230 (!) γκολ κάτι που σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζει και την γενική εικόνα ολόκληρης της κατηγορίας.

Η πιο παραγωγική αγωνιστική ήταν η 3η στην οποία μπήκαν 34 τέρματα σε 7 παιχνίδια ενώ η μικρότερη συγκομιδή γκολ έρχεται στην 9η αγωνιστική και τελευταία για το 2022 που σημειώθηκαν 20 επίσης σε 7 αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε 25,5 γκολ μέσο όρο στα παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτές τις 9 αγωνιστικές κάτι το οποίο ως αριθμός προκαλεί τεράστια εντύπωση αναφορικά βέβαια με την εκπληκτική συνέπεια στο σκοράρισμα των ομάδων.

Η τάση του ρυθμού αυτού δείχνει πως πιθανόν οδεύουμε για ένα ιστορικό ρεκόρ που θα πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω να βρούμε κάτι ανάλογο αν και εφόσον συνεχιστεί η παραγωγικότητα σε αναλογία τερμάτων.

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας είναι ο Ίμπι Αμπάς του Ερμή Μελιγούς με 16 γκολ σε 9 αγωνιστικές με τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο του Παναρκαδικού να ακολουθεί με 13 τέρματα έχοντας αγωνιστεί ο ίδιος σε 8 παιχνίδια.

Επιπλέον ο Ερμής Μελιγούς είναι η πρώτη επίθεση και η πρώτη ομάδα που έχει ξεπεράσει αυτή την στιγμή το φάσμα του +30 στα γκολ έχοντας 37 με την ΑΕΚ Τρίπολης να είναι στα 28 όντας η δεύτερη καλύτερη επίθεση.

Άξιο αναφοράς επίσης το γεγονός ότι σε όλη αυτή την «καταιγίδα» στο σκοράρισμα υπάρχει το Λεωνίδιο με μόλις 2 τέρματα παθητικό που αποτελεί την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας και την καλύτερη σε όλη την Πελοπόννησο.

Η πρώτη διακοπή της χρονιάς έπειτα από 9 αγωνιστικές βρίσκει την Α’ Αρκαδίας σε υψηλούς αριθμούς στον κομμάτι των συνολικών γκολ και γενικά το πρωτάθλημα να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio