Πώς να έρθετε 4 βήματα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Παρ, 15/10/2021 - 18:37
Image

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, συνήθως κάνουμε δύο πράγματα. Αρχικά, σκεφτόμαστε τις αποφάσεις που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής, ζυγίζουμε τα λάθη και τα σωστά μας, τα αξιολογούμε και σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε. Δεύτερον, βρίσκουμε τι θα θέλαμε να αλλάξουμε στην καθημερινότητά μας, τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και να μας κάνει λίγο πιο χαρούμενους.

Παρακάτω, λοιπόν θα βρείτε διάφορες συμβουλές, αλλά και συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε άμεσα και οι οποίες μπορούν να σας κάνουν καλό, να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και να σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή σας.

 

  1. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και οργανώστε τη μέρα σας

 

Πόσο σύνηθες έχει γίνει πλέον να ξυπνάμε ακριβώς την ώρα που πρέπει για να ετοιμαστούμε και να φύγουμε για τις υποχρεώσεις μας. Έτσι όμως, ξεκινάμε τη μέρα μας με άγχος και δεν δίνουμε καθόλου περιθώρια στον  εαυτό μας να ξυπνήσει σωστά και να απολαύσει το πρωί.

 

Ορίστε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως και ξυπνήστε μόνο και μόνο για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί. Απολαύστε τον ζεστό σας καφέ, ακούστε ένα podcast που σας ενδιαφέρει, διαβάστε λίγες σελίδες από το αγαπημένο σας βιβλίο… κάντε κάτι που θα σας κάνει να ξεκινήσετε όμορφα τη μέρα σας. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχετε οργανώσει τη μέρα σας είτε από το πρωί είτε από το προηγούμενο βράδυ. Πρόκειται για κάτι που θα σας ξεαγχώσει. Μην ξεχάσετε μόνο να αφήσετε κάποια κενά στο πρόγραμμα για τα απρόοπτα που μπορούν να προκύψουν.

 

  1. Βάλτε στη ζωή σας περισσότερα βιβλία

 

Κάθε βιβλίο μπορεί να ανοίξει μπροστά μας έναν ολοκαίνουργιο κόσμο. Μπορείτε αυτή την εβδομάδα να διαβάσετε λογοτεχνία και την επόμενη να βυθιστείτε σε βιβλία εντελώς διαφορετικού περιεχομένου. Μπορείτε να επιλέξετε βιβλία που σας βάζουν σε σκέψεις, όπως τα βιβλία ψυχολογίας του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη ή άλλα που σας κάνουν να ξεφεύγετε από την πραγματικότητα. Η επιλογή αυτή είναι στο δικό σας χέρι και το να υιοθετήσετε μια τέτοια συνήθεια μόνο καλά αποτελέσματα θα φέρει σε εσάς και την καθημερινότητά σας.

 

  1. Δοκιμάστε νέα πράγματα

 

Κάθε 2 - 3 εβδομάδες θέστε ως στόχο να δοκιμάζετε από κάτι καινούργιο. Αυτήν την εβδομάδα μπορείτε να δοκιμάσετε μια νέα κουζίνα, την επόμενη να δείτε ένα νέο είδος ταινίας κ.λπ. Πρόκειται για μια συνήθεια που... δεν θα μοιάζει καθόλου με συνήθεια, αφού κάθε φορά θα κάνετε από κάτι διαφορετικό! Κι αν πάμε αυτή την πρόταση λίγο παραπέρα, άλλη μια πολύ πρωτότυπη ιδέα θα ήταν να οργανώνετε εποχιακές εκδρομές και να επισκέπτεστε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει. Μπορεί να είναι από μια μονοήμερη εκδρομή σε κάποιον κοντινό προορισμό έως και μια μεγαλύτερη εκδρομή, όπως είναι, για παράδειγμα, οι εκδρομές εποχής με το Travel Time. Αυτό, φυσικά εξαρτάται από το δικό σας προσωπικό πρόγραμμα.

  1. Στραφείτε προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής

 

Όλο και περισσότερα οικολογικά προϊόντα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που μας χαροποιεί πολύ. Πλέον, μπορείτε να βρείτε σχεδόν ό,τι χρειάζεστε στην οικολογική τους εκδοχή. Μπορείτε να βρείτε από είδη για το σπίτι μέχρι και ρούχα και κοσμήματα, (όπως τα  zero waste κοσμήματα από το Minimis) που όχι απλώς είναι οικολογικά και έχουν φτιαχτεί με αγάπη και σεβασμό προς το περιβάλλον, αλλά είναι και πάρα πολύ όμορφα! Φυσικά, ένας οικολογικός τρόπος ζωής δεν έχει να κάνει μόνο με τις αγορές που κάνουμε, αλλά και με τις πράξεις μας και κάποιες αποφάσεις που παίρνουμε.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio