Δασικοί χάρτες, ποιος θα πληρώσει τις παραλήψεις;

Τρί, 03/07/2018 - 11:47
Image

Επιστολή - διαμαρτυρία  αναγνώστη για τα προβλήματα και τις παραλείψεις που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες

Κύριε Υπουργέ, κ.κ. Βουλευτές

Έχω (?)στην ιδιοκτησία μου ένα αγρό που προέρχεται από κληρονομιά του πατέρα μου Σήμερα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών η έκταση μου είναι χαρακτηρισμένη ως ΔΑ (Παλιά δασική σήμερα Αγροτική ).Να σημειώσω ότι η έκταση είναι ελαιώνας αγοράστηκε από τον πατέρα μου ως αγρός με έγγραφο του δασαρχείου το οποίο λέει ότι η έκταση μου είναι αγρός .Φυσικά και δεν θα αγόραζα έκταση η οποία δεν ήταν αγρός και δεν θα μπορούσα να οικοδομήσω .Του εγγράφου αυτού έκανα χρήση τόσο στην σύνταξη συμβολαίου όσο και στην έκδοση οικοδομικής άδειας .

Χωρίς να ενημερωθώ πρόσφατα ανακάλυψα σε ένα ψάξιμο στο υποθηκοφυλακείο ότι η έκταση μου είναι και  δημόσια .Εδώ αρχίζουν τα όργανα .Σε μία προθεσμία λίγων ημερών έπρεπε να κατατεθεί αγωγή κυριότητας με έξοδα 2-3000ευρώ .Διαφορετικά  έχανα την ιδιοκτησία η οποία θα παρέμενε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Έκανα αίτημα στο Δασαρχείο για να διορθώσει το σφάλμα του και  το χάρτη σύμφωνα με το δικό του έγγραφο το οποίο και προσκόμισα  και στο οποίο φαρδιά πλατιά γράφει έκταση αγροτική. Η απάντηση είναι ότι το έγγραφο αυτό δεν έχει ισχύ γιατί δεν είναι πράξη χαρακτηρισμού (ενώ έτσι τιτλοφορείται),επειδή δεν έχει δημοσιευθεί.

Εάν πράγματι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο γιατί δεν ζητήθηκε  το έτος 1984 που πήρα το έγγραφο σας κύριοι? Γιατί η άλλη Υπηρεσία (πολεοδομία και Συμβολαιογράφος)το έκανε δεκτό ?Ποιός έχει ευθύνη? Καλά κύριοι δεν υπάρχει συνέχεια πράξεων στην Διοίκηση?

Τώρα στο δια ταύτα ποιος θα πληρώσει τις παραλήψεις κύριε Υπουργέ .Κύριοι της Διοίκησης . Στείλτε 5000 ευρώ που κοστίζει η όλη διαδικασία και μετά μπορούμε να κάνουμε και διάλογο και ότι άλλο θέλετε. Τι άλλο να πω .Διορθώστε τα αυτονόητα κύριοι. Μόνο εδώ γίνονται αυτά .

Δημοσιοποιώ τα παραπάνω μήπως από φιλότιμο ασχοληθεί  κάποιος .Η ευθύνη είναι δεδομένη .Την έχει η πολιτική ηγεσία αλλά την έχει και η διοίκηση με τα στελέχη της που δεν λύνει αυτά τα προβλήματα .Και επειδή δεν είναι και τόσο αθώοι, ας μας δείξουν τι έκαναν ,τι εισηγήθηκαν και τι τέλος πάντων δεν τους υπέγραψε ο Υπουργός. Ας σταματήσει επί τέλους το μπαλάκι εμείς τα είπαμε αλλά δεν τα υπέγραψε ο Υπουργός .Για να δούμε τι θα απαντήσουν οι βουλευτές μας ,τι θα απαντήσουν οι Διευθυντές του κέντρου και της περιφέρειας ?Δημοσιοποιώ την περίπτωση μου –φαντάζομαι να μην είναι μόνη – για να ενεργοποιηθούν και να δημοσιοποιήσουν και άλλοι πολίτες  την οποιαδήποτε  περίπτωση τους αξίζει να δημοσιευθεί.

Τέλος δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός της προπαγάνδας που οδηγεί όλους μας να υποβάλλουμε –οι περισσότεροι το έκαναν ήδη –αίτηση εξαγοράς της δικής μας έκτασης έναντι ανταλλάγματος .Αυτό και αν είναι καλοκαιριάτικη τρέλα .

Περιμένω απαντήσεις .!!!   Ιούλιος 2018   

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία    Ν.Λ.Ι

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio