Υπογραφή σύμβασης στην περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση ασθενειών της καστανιάς του Πάρνωνα (vid)

Τρί, 18/07/2023 - 15:45
Image

Για την αντιμετώπιση ασθενειών της καστανιάς του Πάρνωνα, την προστασία των δέντρων και στην στήριξη των παραγωγών υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Τρίτη 18 Ιουλίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ. Θωμάς Μπαρτζάνας, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος επιστήμης φυτικής παράγωγης κ. Διονύσιος Περδίκης και ο Γενικός Διευθυντής των ΔΑΟΚ της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μητρόπουλος όπου και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα.

Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα της Καρποκαψας το οποίο είναι έντομο που προσβάλει την καστανιά του Πάρνωνα και κυρίως εντοπίζεται στην Αρκαδία και στην Λακωνία και καταστρέφει την παραγωγή καστάνου.

«Θα συμβάλουμε τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είπε ο κ. Μπαρτζάνας, συγχαίροντας την περιφέρεια για αυτή της την πρωτοβουλία για την στήριξη των παραγωγών.

Ο κ. Περδίκης ο οποίος θα έχει την επιστημονική επίβλεψη του έργου, μίλησε για τον αγώνα των παραγωγών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αναφέροντας ότι το Γεωπονικό θα τοποθετήσει παγίδες για να παρακολουθούνται οι πτήσεις των εντόμων, ενώ θα δοθούν οδηγίες στους παραγωγούς.

Θα γίνει μία μεγάλη έρευνα για τα έντομα και θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση ανάλογων ασθενειών που προσβάλουν την παραγωγή πατάτας, μήλων , αχλαδιών.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio