Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις φέρνει η «Καρμέλ» στην Αρκαδία - Αναλυτικά η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Παρ, 17/12/2021 - 17:28
Image

Τσουχτερό κρύο και χιόνια έρχονται στην Αρκαδία το Σάββατο, σύμφωνα με τα προγνωστικά που δημοσιεύει το meteo.gr, η υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η κακοκαιρία «Καρμέλ», όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε χθες από την Υπηρεσία, θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες,  χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και θυελλώδεις ανέμους.

Το meteo.gr προειδοποιεί για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν την περιοχή μας και η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει σε ένα 24ωρο περίπου 7-8 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

ΤΡΙΠΟΛΗ

Στην Τρίπολη αύριο Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 3 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Αναμένεται χιονόνερο το μεσημέρι και ασθενής χιονόπτωση η οποία θα ξεκινήσει στις 17:00 και ως τα ξημερώματα της Κυριακής. Την Κυριακή θα επικρατήσει παγωνιά και ηλιοφάνεια, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμοί Κελσίου το μεσημέρι και η ελάχιστη στους -2, με αίσθηση, όμως, -7.

ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Στα ορεινά Λαγκάδια το Σάββατο θα έχουμε ισχυρή χιονόπτωση στις 14:00, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 βαθμών Κελσίου και -2 βαθμών Κελσίου, με αίσθηση -9. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -4 και 2 βαθμών Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Στη Μεγαλόπολη το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 5 βαθμών Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -1 και 7 βαθμών Κελσίου.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ

Στο παραθαλάσσιο Λεωνίδιο ο καιρός θα είναι βροχερός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 6 βαθμών Κελσίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio