Συνταγή: Μοσχαράκι στο φούρνο με baby πατάτες και καρότα

Πέμ, 04/01/2024 - 11:00
Image

Οι γιορτές συνεχίζονται και μετά την Πρωτοχρονιά με τη γιορτή των Φώτων και τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Ιωάννη να φτάνουν ετοιμάζουμε γιορτινό τραπέζι.

Με το Κρεοπωλείο «Κόσσυβας» δημιουργούμε το γιορτινό τραπέζι με εντυπωσιακά και νόστιμα κρεατοσκευάσματα με άρωμα Ελλάδας!

Μοσχαράκι στο φούρνο με baby πατάτες και καρότα

Συνταγή

Υλικά:

1,5 κιλό μοσχάρι με κόκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες, 1 κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες, 10-12 ντοματίνια, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Οδηγίες ψησίματος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με ελαιόλαδο, και αλευρώνουμε το μοσχαράκι μας, το τοποθετούμε στο τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο, το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το μεταφέρουμε στο ταψί, στο ίδιο τηγάνι αλλάζουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε φρέσκο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα καρότα και τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο και μια πρέζα ζάχαρη. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο, ένα ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 2 ώρες,  ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Κρεοπωλεία «Κόσσυβας»

Άργος, Τριπόλεως 36

Άργος, Κορίνθου 212

Ναύπλιο, Χαριλάου Τρικούπη 12

& Άστρος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio