Στο 100% η πληρότητα στον δήμο μας το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Παρ, 14/10/2022 - 19:08
Image

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει και φέτος τυγχάνει να «πέφτει» τριήμερο, πράγμα ιδανικό για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να ταξιδέψει.

Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για μικρές αποδράσεις στο βουνό αυτή την φορά.

Σε επικοινωνία που είχαμε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από ολόκληρη την Αρκαδία, μας ενημέρωσαν ότι η κίνηση για το τριήμερο βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Η κυρία Βίβιαν Μανωλέσου, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας ανέφερε ότι το ποσοστό της πληρότητας στον ορεινό όγκο είναι 100%.

Είναι γεμάτα, αναγκαζόμαστε να διώξουμε κόσμο

Η Καστάνιτσα για παράδειγμα είναι γεμάτη από κόσμο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η 39η Γιορτή Κάστανου στην περιοχή. Επισκέπτες κυρίως από την Αθήνα καταφθάνουν στην περιοχή, για να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και να έρθουν σε επαφή με την φύση. Οι επισκέπτες από άλλες χώρες αποτελούν ένα μικρότερο ποσοστό, αλλά βρίσκονται στην περιοχή για άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες. Το σημαντικότερο για τους επιχειρηματίες είναι ότι υπήρχε κίνηση και τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, οπότε ευελπιστούν ότι θα είναι μια καλή χρονιά.

Για ένα δίκλινο δωμάτιο η τιμή κυμαίνεται στα 50 ευρώ την βραδιά.

Μεταφερόμαστε στην συνέχεια στην Νότια Κυνουρία όπου και εκεί τα πρώτα δεδομένα είναι πολύ καλά. Ο κ. Ανέστης Βασιλειάδης, πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας πιστεύει ότι η πληρότητα το τριήμερο θα κυμανθεί στα 90% με 95%.

Λόγω του 4ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης που διοργανώνεται το Νοέμβριο ήδη υπήρχε πληρότητα σε ποσοστό 85%-90%.

Το Λεωνίδιο, τα Πούλιθρα, η Σαμπατική, ο Τυρός θα φιλοξενήσουν επισκέπτες από την Αθήνα αλλά και αναρριχητές από την Γαλλία, την Γερμανία, την Αυστρία και την Πολωνία.

Τα καταλύματα στον Κοσμά, ο οποίος διοργανώνει για πρώτη φορά Γιορτή Κάστανου είναι όλα γεμάτα. Η γιορτή θα έχει διάρκεια τρεις ημέρες και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από περιήγηση στις καστανιές και στο λαογραφικό μουσείο μέχρι γλέντι και παραδοσιακό ψήσιμο κάστανων.

Από τις προτιμήσεις των επισκεπτών για αποδράσεις στον ορεινό όγκο της Αρκαδίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Στεμνίτσα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Βασίλη Τσερώνη, υπεύθυνου ξενοδοχείου στην Δημητσάνα μας είπε χαρακτηριστικά ότι για το τριήμερο «δεν υπάρχει κολυμπηθρόξυλο».

Όλα τα δωμάτια έχουν κλείσει ενώ οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο. Στην περιοχή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί για αυτούς την έναρξη της χειμερινής σεζόν. Επισκέπτες θα βρεθούν στην περιοχή για να κάνουν πεζοπορίες αλλά και ράφτινγκ στον ποταμό Λούσιο.

Στη Στεμνίτσα επίσης το επίπεδο των κρατήσεων βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου.

Το Menalon Trail έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, γιατί προσελκύει κόσμο από το εξωτερικό όπως Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία.

Οι τιμές είναι λογικές, όπως μας επισημαίνουν οι επιχειρηματίες, ενώ προσπαθούν να βρίσκονται κοντά στους πελάτες τους.

Όλοι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και είμαστε όλοι στο ίδιο καζάνι

Τον Νοέμβριο οι περισσότεροι επιχειρηματίες θα ανεβάσουν τις τιμές, γιατί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ανεβεί στα ύψη.

Αυτό το διάστημα δεν χρειάζεται να υπάρχει θέρμανση όλες τις ώρες αλλά τον χειμώνα αυτό θα είναι αναγκαίο.

Κλείνοντας, οι επιχειρηματίες ευελπιστούν ότι το τριήμερο ο καιρός θα είναι σύμμαχός τους, ώστε ο κόσμος να κυκλοφορήσει και να ενισχυθεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio