Πρόεδρος ΙΣΑ για κορωνοϊό: Όταν έχουμε συμπτώματα ίωσης επικοινωνούμε με τον γιατρό μας, δεν τρέχουμε στο νοσοκομείο (vid)

Πέμ, 22/10/2020 - 13:39
Image

Για  θέματα που άπτονται της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και του αντιγριπικού εμβολιασμού, μίλησε σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογυιός.

Ο κ. Ψυχογυιός ανέφερε ότι στο επίπεδο της κοινής γρίπης και του κορωνοϊού δεν υπάρχει ένα εύκολο χαρακτηριστικό το οποίο να σε κατευθύνει με πολύ απλό τρόπο σε κάποιο συμπέρασμα. Έτσι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, αλλά ούτε και εφησυχασμός.

Όταν κάποιος νιώσει ότι κάτι τον ενοχλεί, ότι έχει κάποια συμπτώματα ίωσης, θα πρέπει να απευθυνθεί στον οικογενειακό του γιατρό.

Δεν πρέπει με το παραμικρό να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο διότι δεν πρέπει να το επιβαρύνουμε, αλλά πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς μας, είπε, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες είναι επαρκώς ενημερωμένοι για να κατευθύνουν τον πληθυσμό εύκολα και αξιόπιστα.

Όσον αφορά την καθυστέρηση παράδοσης του μηχανήματος διάγνωσης του κορωνοϊού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε ότι πρέπει να τηρηθούν κάποιες προβλεπόμενες διαδικασίες, τις οποίες ο Ιατρικός Σύλλογος πιέζει για να μην χρονίσουν.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο ένα ενημερωτικό για τους πολίτες για τα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση στον πληθυσμό.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος μίλησε για την αποστολή στην οποία συμμετείχε στο ακριτικό Καστελλόριζο  με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι στο Καστελλόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.
Επίσης στόχος της αποστολής του ΠΙΣ ήταν να δείξει την έμπρακτη  στήριξή του  στους υγειονομικούς που αγωνίζονται στο νησί, αλλά και στους συμπολίτες μας που ζουν απομακρυσμένοι από την υπόλοιπη χώρα.

 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου του Καστελλόριζου και εφεξής θα ενισχύσει έμπρακτα τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ιατρών που υπηρετούν εκεί

Στην αποστολή συμμετείχαν:

Το προεδρείο του ΠΙΣ: ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η A’ Αντιπρόεδρος κυρία Άννα Μαστοράκου, ο B’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Καψαμπέλης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Ελευθερίου, ο Ταμίας κ. Βασίλειος Ψυχογυιός, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ κ. Χάρης Βαβουρανάκης και ο Αντιπρόεδρος της UEMS (Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών) κ. Ανδρέας Παπανδρούδης.

Την αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Μιχαήλ Νικ. Βολονάκης, καθώς και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπή του ΚΕΣΥ κ. Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.

Από το Arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio