Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αναβαθμίζεται συνεχώς – Οι νέοι στόχοι και οι δεσμεύσεις (pics,vid)

Σάβ, 12/12/2020 - 09:30
Image

Μετά την παραλαβή  του μηχανήματος για την διάγνωση του κορωνοϊού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ο διοικητής κ. Αναστάσιος Τζανής  την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου διοργάνωσε μία λιτή εκδήλωση σε αίθουσα εκδηλώσεων του Ψυχιατρείου Τρίπολης στην οποία παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής, η διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος κυρία Β. Λάγαρη και ο Υποδιοικητής του ΓΝΤ κ. Ανδρέας Πάλης

Ο κ. Τζανής υποδέχθηκε θερμά τους λίγους προσκεκλημένους και συζήτησε μαζί τους για τις ανάγκες του Παναρκαδικού Νοσοκομείο εν΄ μέσω κορωνοϊού.

Στην συνέχεια ο κ. Τζανής μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στην δύσκολη αυτή περίοδο.

 «Συστήσαμε άμεσα επιτροπή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, που αυτό το διάστημα έκανε πάρα πολλή δουλειά. Κλείσαμε τις εισόδους μας και αφήσαμε μόνο μία, για περισσότερη ασφάλεια, και μειώνοντας τον κίνδυνο να μολυνθεί το νοσοκομείο. θεσπίσαμε πολύ αυστηρούς ελέγχους κατά την είσοδο, όπως μπάρες και το φυλάκιο, για να μπορούμε να τους ελέγχουμε όλους. Στο φυλάκιο αυτό γίνεται ο πρώτος έλεγχος. Στην πύλη υπάρχουν δύο ή τρεις νοσηλευτές, προφυλαγμένοι κατάλληλα, ώστε να  μπορούν να καθοδηγήσουν τον ύποπτο ως προς τον covid ασθενή. Εκεί γίνεται η θερμομέτρηση και ο σχολαστικός έλεγχος όλων για το πού πρέπει να κατευθυνθούν. Έξω από την είσοδο αυτή υπάρχει το isobox που προμηθευτήκαμε με δικά μας έσοδα, που χρησιμεύει για τα δείγματα, ώστε να μην μπαίνει μέσα ο κόσμος, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα εμβόλια στη συνέχεια. Φτιάξαμε την κλινική covid, με 14 κλίνες πλήρως εξοπλισμένες, και είναι στελεχωμένη όπως πρέπει , με εξειδικευμένο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να εξαπλωθεί ο ιός. Φτιάξαμε ξεχωριστή είσοδο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μας δώρισε το μηχάνημα μοριακού ελέγχου, και 1.000 αντιδραστήρια, μία κλίνη και έναν αναπνευστήρα, που λειτουργούν κανονικότατα. Έχουμε σχεδιάσει ένα plan B, σε περίπτωση που έχουμε πολλούς ασθενείς, να έχουμε διαθέσιμα άλλα 16 κρεβάτια» είπε.

Από την αρχή της πανδημίας στο Παναρκαδικό έχουν γίνει 6.320 δειγματοληψίες, 39 συμπολίτες μας έχουν εντοπιστεί θετικού στον κορωνοϊό, ενώ διασωληνώθηκαν και διακομίστηκαν 2 και δυστυχώς, είχαμε και δύο θανάτους.

Δεν είμαστε εδώ να διαχειριστούμε μόνο μια πρωτοφανή κατάσταση, αλλά να αναδείξουμε το νοσοκομείο μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες

Ο κ. Τζανής έπειτα ανέλυσε τους στόχους που έχουν επιτευχθεί από πλευράς διοίκησης, αλλά και για τους νέους στόχους που έχουν τεθεί, προκειμένου το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να γίνει ένα πρότυπο νοσοκομείο, παρέχοντας ακόμα καλύτερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς.

« 104 άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ήρθαν στο νοσοκομείο, με τη βοήθεια των τριών προσώπων που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη σειρά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βλάση, που με τις ενέργειές του πήρε τη δωρεά από τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Διότι είναι άλλο πράγμα να διεκδικείς κάτι ως απλός βουλευτής της αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα να διεκδικείς ως υφυπουργός της κυβέρνησης. 1.086 γαστροσκοπησεις, στο διάστημα της λειτουργίας του.

Παραλάβαμε μια ΜΕΘ με 4 κρεβάτια σε κακή κατάσταση και σήμερα 7 ηλεκτρικές κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες, με πνευμονολόγο. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Κοντοζαμάνη, υφυπουργό, για τις ενέργειές του.

Αξονικός τομογράφος καινούριος, και εκεί παράγεται ένα μεγάλο έργο. Είναι της Siemens και είναι διακανονισμός της εταιρίας με το Ελληνικό Δημόσιο, και όχι δωρεά. Εδώ χρειάζεται ένας επιπλέον γιατρός, ακτινολόγος.

Αξιοποιούμε τα πολλά κληροδοτήματα συστηματικά και με προσέγγιση τέτοια, ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα καλό για το νοσοκομείο

 

Θερμά ευχαριστώ το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και όλους ανεξαιρέτως τους δωρητές για τη μεγαλοψυχία τους, τους υφυπουργούς, τον κ. δήμαρχο για το καινούριο πεζοδρόμιο, για την καθαριότητα, για τις θέσεις για τα ΑμεΑ. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ»

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δηλώνοντας χαρούμενους που βρίσκεται στο Παναρκαδικό, λόγω της καταγωγής του.

Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε περιοδείες και επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, για να διαπιστώσουμε πώς έχει η κατάσταση με την αντιμετώπιση της πανδημίας

 Τα μέτρα αποδίδουν, είπε, καθώς τα κρούσματα πέφτουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε και να εφησυχάσουμε.

 Ο ιός μπορεί να χτυπήσει με σφοδρότητα. Φτάσαμε ως εδώ ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και αγώνα. Το ΕΣΥ άντεξε, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικό τόνισε.

Από τις πρώτες μέρες, σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας το χειρότερο σενάριο. Την πρώτη περίοδο, πήγαμε καλά. Ακόμα και σήμερα, που αυξήθηκαν τα νούμερα, αντέξαμε. Και θα βγούμε νικητές

Στην συνέχεια ο υφυπουργός μίλησε για τις νέες υποδομές όπως τις νέες κλίνες ΜΕΘ οι οποίες ήρθαν και θα μείνουν στο σύστημα Υγείας και μετά την πανδημία.

Θα στηρίξουμε όλα τα νοσοκομεία, εκπαιδεύοντας επιπλέον προσωπικό, και επενδύοντας σε υποδομές και σε ανθρώπινους πόρους επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η πανδημία μας δίδαξε και αφήνει μια παρακαταθήκη στο σύστημα Υγείας.

«Πρέπει όσο μπορούμε, και πιστεύω ότι και ο Κώστας (σ.σ. Κ. Βλάσης) που φροντίζουμε για όλη τη χώρα, δεν μπορούμε να κρύψουμε την αδυναμία μας για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Θα ενισχύσουμε το νοσοκομείο μας. Μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα, να μπορέσουμε σε συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό και το πανεπιστήμιο η Αρκαδία να γίνει τόπος όπου θα διεξάγεται έρευνα, προκειμένου να μεταφέρουν γνώση και εμπειρία από το εξωτερικό. Στρατηγική προτεραιότητα για την κυβέρνηση το κομμάτι του τουρισμού Υγείας και της οικονομίας της τρίτης ηλικίας, που θα μπορούν να διαβιούν σε αυτό τον υπέροχο τόπο άτομα τρίτης ηλικίας από όλο τον κόσμο»

Τέλος έδωσε συγχαρητήρια, στον διοικητή σημειώνοντας  ότι θα βρίσκεται δίπλα του και θα βοηθά σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτής Αρκαδίας.

Ο κ. Καρβελης μίλησε για το Παναρκαδικό το οποίο βρίσκεται σε μια διαρκή ανάπτυξη.

«Θα σταθώ μόνο στη στελέχωση του νοσοκομείου, που έχει ενισχυθεί με 104 άτομα, και με ικανό αριθμό ιατρών, και μονίμων. Θέλω να εξάρω τη συμβολή του υπουργείου Υγείας διά μέσω του κ. Κοντοζαμάνη, αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών για τη συμβολή τους στην όλη διαδικασία. Με την παρέμβαση αυτών των ανθρώπων καταφέρνουμε και έχουμε ενισχύσει το Παναρκαδικό ιδίως με τις ειδικότητες που έχει ανάγκη»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι στόχος είναι η κατάσταση να βελτιωθεί και σε αυτό θα συμβάλει η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, αλλά και των νέων ΜΕΘ.

Θα ήθελα να εξάρω τη συμβολή ολόκληρου του προσωπικού του Παναρκαδικού. Διαθέτει υψηλού επιπέδου προσωπικό και παρέχει υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης δήλωσε  υπερήφανος για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τους έβγαλε αυτοπρόσωπους.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Αρκάδες υφυπουργούς, τους διοικητές, όλους όσοι βοηθούν και έχουν βοηθήσει διαχρονικά το νοσοκομείο. Πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό

Η αξία φαίνεται διαχρονικά από την αξία των ανθρώπων του είπε, επισημαίνοντας ότι, είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί το προσωπικό του, ζητώντας από τους υφυπουργούς να προσπαθήσουν έτσι ώστε το προσωπικό αυτό να είναι μόνιμο.

Να ανανεωθεί το προσωπικό. Πρέπει να ενισχύσουμε την ήδη υπάρχουσα σχολή Υγείας, τη Νοσηλευτική, ώστε να παραγάγει επιστήμονες

 

Ο πρύτανης κ. Κατσής μίλησε για τον στρατηγικό στόχος που είναι η ανάπτυξη των δομών Υγείας.

« Έχουμε μια απόφαση, για την ίδρυση Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Τρίπολη. Ζητούμε να έχουμε ικανές μονάδες Υγείας παντού. Ευχαριστώ για την παρουσία όλων σας εδώ, και ευχαριστώ το προσωπικό»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης ανέβηκε στο βήμα έπειτα, αναφέροντας ότι επιθυμεί να βγάλει για λίγο τον θεσμικό ρόλο του υφυπουργού και να μιλήσει ως βουλευτής Αρκαδίας, και σαν γιατρός που έχει δουλέψει σε αυτό το νοσοκομείο, και σαν Τριπολίτης που έχει μεγαλώσει σε αυτή την πόλη.

«Πιστεύω ότι όλοι αγαπάμε αυτό το νοσοκομείο. Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές εδώ, για να πούμε ότι θα είμαστε αρωγοί και ότι θα βοηθήσουμε και σε επίπεδο στελέχωσης, ώστε να αναπτυχθεί αυτό το νοσοκομείο. Είναι ευχής έργον για μένα, κάποια στιγμή, να μην χρειάζονται να φεύγουν Αρκάδες για να νοσηλευτούν ή να χειρουργηθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας»

Το 20% των ασθενών που φθάνουν στο Παναρκαδικό, είναι από τους γύρω νομούς είπε, τονίζοντας ότι με μεγάλες προσπάθειες η κυβέρνησης της ΝΔ κατάφερε και εν μέσω της πανδημίας, βοήθησε πολύ το νοσοκομείο, με πάνω από 100 άτομα.

Έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε με τη βοήθεια του κ. Κικίλια και του κ. Κοντοζαμάνη να εκμεταλλευτούμε αυτή την πανδημία και το νοσοκομείο να πάρει αρκετό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Τελικά, δεν χρειαζόταν να γίνει κέντρο αναφοράς covid στην Περιφέρεια

Στην συνέχεια ευχαρίστησε  τη διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος κυρία Β. Λάγαρη, και να ανέφερε την αποφασιστική παρέμβαση ενός άλλου Αρκάδα, του Ανδρέα Λυκουρέντζου, που είχε βάλει τον θεμέλιο λίθο.

« Μεγάλος και αποφασιστικός ο ρόλος των Ελλήνων του εξωτερικού. Έχω συχνή επαφή μαζί τους, γιατί ψάχνουν τρόπους να βοηθήσουν οικονομικά και το κάνουν όπως μπορούν. Η παρουσία της νοσηλευτικής σχολής είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι δίνει ένα άλλο κύρος στο νοσοκομείο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτό το τμήμα, να αναπτυχθεί, και να γίνει ένα με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο»

Το γαστρεντερολογικό τμήμα φτιάχτηκε πριν από ενάμισι - δύο χρόνια, και θα ήταν απαράδεκτο το 2020 να φεύγει ασθενής από Τρίπολη για Αθήνα για να κάνει μια γαστροσκόπηση είπε κλείνοντας, τονίζοντας ότι ο ίδιος όπως και κ. Κοντοζαμάνης θα είναι δίπλα στο Παναρκαδικό όχι με λόγια, αλλά με έργα.

 Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio