Οι εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Τετ, 25/07/2018 - 18:39
Image

Ακόμα μία ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Ιουλίου. Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΕΤΕΚ - Π) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργάνωσαν την ημερίδα «Εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα».

Κατά την έναρξη της ημερίδας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές που είναι το αντικείμενο της ημερίδας, την οποία χαρακτήρισε περισσότερο συνάντηση εργασίας. «Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων όσοι είναι εδώ».

Ο κ. Νικόλαος Κουτσόγιωργας, αντιπρόεδρος του Κέντρου Τεχνολογίας & Καινοτομίας Πελοποννήσου, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη καινοτόμων ιδεών που όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, και στον πρωτογενή τομέα, έχει ανάγκη η χώρα, καθώς οι παλιές ιδέες έχουν πεθάνει και για να προχωρήσει η χώρα, πρέπει να δημιουργηθεί κάτι νέο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας είπε ότι δικαιώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται ήδη από το 2006 για τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση όλα τα παραπάνω:

Εάν δεν κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις, εάν δεν αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, δεν θα πάει τίποτα μπροστά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους μοναχικούς, όπως τους χαρακτήρισε, παραγωγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι πρέπει να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με τις νέες τεχνολογίες, με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και το ζήτημα είναι αυτή η συνεργασία να δημιουργήσει παράλληλα με την έρευνα, νέες πρωτοβουλίες.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας που η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να το κάνει σημαντικό «παίκτη» και διαμεσολαβητή της επιχειρηματικότητας.

Υστερούμε πάρα πολύ στη θεσμοθέτηση σύγχρονων θεσμών. Δεν κάνουμε καμία προσπάθεια ακόμα και όταν υπάρχει η νομοθετική διευκόλυνση και έχουμε τη λογική του μοναχικού καβαλάρη, που είναι καταστροφική. Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία αν δεν υπάρξει η δυνατότητα της δημιουργίας από τους ίδιους τους επιχειρούντες.

«Από την αρχή είχαμε θέσει στόχο να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αναπτυξιακή εταιρία, την Πελοπόννησος ΑΕ.»

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio