Μήνυμα υπέρ του αντιγριπικού εμβολιασμού έδωσε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας (vid)

Τετ, 11/11/2020 - 14:00
Image

Σε εμβολιασμό εναντίον της γρίπης υποβλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 10 Νοεμβρίου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του  Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Ήταν μία κίνηση με συμβολική σημασία και στόχος της πρωτοβουλίας ήταν  να αναδειχθεί η συμβολή του εμβολιασμού στην μείωση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από σοβαρές λοιμώξεις. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19, ο εμβολιασμός αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης και συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

O κ. Αναγνωστάκος Θεοχάρης, Πνευμονολόγος και Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας ξεκινώντας την διαδικασία ανέφερε ότι ο εμβολιασμός του ΙΣΑ αποτελεί μία πράξη που είναι απαραίτητη κάθε χρόνο και φέτος ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάζονται τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες όπως προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πάντα το σωστό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Αναγνωστάκος μίλησε για τις ομάδες που πληθυσμού που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, σημειώνοντας ότι τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, που εργάζονται στο χώρο της υγείας, τα άτομα που φροντίζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, που εργάζονται σε κλειστές δομές, πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός γιατί μειώνει τη μετάδοση από τον ασθενή στο περιβάλλον του, αλλά και βοηθά στα να μην κάνουμε τη βαριά εικόνα της γρίπης που θα μας στείλει στο νοσοκομείο σε περίπτωση που νοσήσουμε

 Η παιδίατρος και ταμίας του ΙΣΑ κυρία Παπαντώνη  Βασιλική αναφέρθηκε στον αντιγριπικό εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι τα παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να κάνουν εμβόλιο.

Στις ομάδες αυτές ανήκουν τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, είτε που έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους, είτε με το καρδιαγγειακό τους ή με τα νεφρά τους.

Επίσης όσοι βρίσκονται κοντά στα νεογέννητα έως 6 μηνών πρέπει να εμβολιαστούν, γιατί τα  μωρά αυτά ανήκουν στις ομάδες υψηλότατου κινδύνου για γρίπη.

«Κάνω έκκληση στις γιαγιάδες στους παππούδες, στους μπαμπάδες να εμβολιαστούν», είπε η κυρία Παπαντώνη, καλώντας τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν όλοι φέτος, που είναι μία δύσκολη χρονιά.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι για τη φετινή περίοδο το εμβόλιο λαμβάνεται μόνο με ιατρική, ηλεκτρονική συνταγή με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ορίζονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Έφη Καστραντά

Aπό το Arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio