Λυκουρέντζος από Τρίπολη: Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ χωρίς εξασφάλιση πόρων (vid)

Τετ, 07/04/2021 - 17:43
Image

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζος την Τετάρτη 7 Απριλίου και συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με σκοπό μα συζητηθούν τα πολλά και φλέγοντα θέματα του πρωτογενή τομέα .

Στην ευρεία σύσκεψη συζητήθηκαν οι πρόσφατες καταστροφές στην γεωργική παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης και βελτίωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να υπάρξει στο μέλλον αποτελεσματικότερη ασφαλιστική κάλυψη στους αγρότες.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Γιάννης Μαλτέζος,  Τάσος Γκιολής, Θόδωρος Βερούτης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης καθώς και οι διευθυντές των ΔΑΟΚ όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ κ. Αγγελόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι της υπηρεσίας στην περιφέρεια.

Οι αντιπεριφερειάρχες μίλησαν για τις καταστροφές από τον πάγο και το χαλάζι, pου σημειώθηκαν στα ελαιόδεντρα, στις αχλαδιές στις βερικοκιές, στα καρπούζια τα κηπευτικά τις αγκινάρες., τις αμυγδαλιές, τις κερασιές τα εσπεριδοειδή τις καστανιές κ.ά.

Ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε για τα προβλήματα του ΕΛΓΑ, για την έλλειψη χρηματοδοτήσεων τα οποία προσπάθησε ως πρόεδρος να σταθεροποιήσει τα οικονομικά του ΕΛΓΑ με το ισχύοντα νόμο και ανέφερε ότι στόχος είναι να δίνονται πραγματικές αποζημιώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει και τους ανάλογους πόρους με τους οποίους θα πληρώσει την ασθένεια, την ζημιά όταν προκληθεί.

Δεν μπορούν να μπουν νέα πράγματα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να μην έχουμε χρήματα

Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε και για την ψηφιακή εποχή που θα εισέλθει ο ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να γίνεται με πιο άμεσο τρόπο η τεκμηρίωση της ζημιάς.

 

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio