Λογοτεχνικός διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίων της Αρκαδίας

Δευ, 25/12/2023 - 10:00
Image

Το Γυμνάσιο Τεγέας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Γαληνό Ιωάννη, με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβούλου Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, κ. Χρυσανθακόπουλου Ανδρέα, και της Συμβούλου των Φιλολόγων, κ. Αλεξοπούλου Βασιλικής, προκηρύσσει λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα:

«Ειρήνη είναι όταν τ’ ανθρώπου η ψυχή
γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος• κι ο ήλιος
  ψυχή μες τον άνθρωπο».
                                 (Νικηφόρος Βρεττάκος)

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων που φοιτούν σε σχολικές  μονάδες του Νομού Αρκαδίας και περιλαμβάνει τις κατηγορίες:

διήγημα, παραμύθι, ποίημα.

Στόχο του διαγωνισμού αποτελεί η  ανάδειξη των κλίσεων και των  ταλέντων των μαθητών, η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της  καλλιτεχνικής  τους έκφρασης, η κατανόηση της σημασίας της ειρήνης και  της συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών,  η επαφή των μαθητών με τη  Λογοτεχνία, η έκφραση των απόψεων  και των συναισθημάτων τους πάνω σε  σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, η συνεργασία των μαθητών και η  καλλιέργεια της  ευγενούς άμιλλας. . .

Η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η ακόλουθη. Κάθε μαθητής  ή ομάδα μαθητών (έως πέντε ατόμων) μπορεί να διαγωνιστεί σε μία ή  περισσότερες  κατηγορίες υποβάλλοντας κάθε έργο  σε 7 αντίτυπα. Για  την διασφάλιση της αξιοπιστίας του διαγωνισμού, της αμεροληψίας και  της αντικειμενικότητας  τα έργα των μαθητών θα υποβληθούν ανώνυμα, ενώ  σε κάθε έργο επάνω  δεξιά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του συγγραφέα.

Τα έργα των μαθητών θα αποσταλούν ατομικά ή ομαδικά  μέσω του σχολείου  τους στο Γυμνάσιο Τεγέας σε κλειστό φάκελο, στον οποίο δε θα αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα. Ο  φάκελος θα εμπεριέχει κλειστό έναν μικρότερο φάκελο, που θα  περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του κάθε μαθητή, το ψευδώνυμό του, το  σχολείο φοίτησής του και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έργα που δεν τηρούν τις παραπάνω προδιαγραφές δε θα γίνουν δεκτά στον  διαγωνισμό.

Η υποβολή των έργων θα γίνει από τις  8 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2024 σε εκδήλωση που  θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τη ΔΔΕ

Θα απονεμηθούν από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 3 βραβεία  σε κάθε κατηγορία.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από:  1. τον Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Ιωάννη Γαληνό, θεολόγο,  φιλόλογο και συγγραφέα, 2. τη Βασιλική Λαλαγιάννη, καθηγήτρια στο  γνωστικό αντικείμενο "Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και Πολιτισμός"  στο τμήμα  Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου,  3. τη Βασιλική Αλεξοπούλου, φιλόλογο, Σύμβουλο  Φιλολόγων Αρκαδίας, 4.  τη Μαρία Μάγκλαρη, φιλόλογο, Διευθύντρια του  Γυμνασίου Τεγέας, 5. τη φιλόλογο του Γυμνασίου Τεγέας, Μπίρη Σοφία, 6.  τη φιλόλογο του Γυμνασίου Τεγέας, Γαζάκη Ιφιγένεια, 7. την  υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης, φιλόλογο, κυρία Καραβία  Παρασκευή.

 

                                                          Η  Διευθύντρια

 

 

                                                          Μαρία Μάγκλαρη

                                                     ΠΕ02 Φιλόλογος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio