Κατερίνα Μητσιοπούλου: Θα παλέψω για να ανεβάσω την περιοχή μας εκεί που της αξίζει

Πέμ, 05/10/2023 - 16:27
Image

Συνέντευξη στο AstrosNews παραχώρησε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Αρκαδία Κατερίνα Μητσιοπούλου η οποία συμμετέχει στις εκλογές με την παράταξη του Δημήτρη Πτωχού «Η Πελοπόννησος Μπροστά».

Η κυρία Μητσιοπούλου μίλησε για την υποψηφιότητά της, για τους στόχους της και έστειλε  το μήνυμά της προς τους ψηφοφόρους.

Κυρία Μητσιοπούλου, σας βρίσκουμε υποψήφια στις εκλογές του Οκτωβρίου στο πλευρό το Δ. Πτωχού. Τι σας οδήγησε να συμμετέχετε σε αυτές τις εκλογές στις 8  του μήνα;

Τον Δημήτρη Πτωχό τον γνωρίζω σχεδόν έναν χρόνο και με έχει εμπνεύσει με τις ικανότητες του και κυρίως με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.  Είναι πολύ καιρό στην αυτοδιοίκηση, προέρχεται όπως και εγώ από τον ιδιωτικό τομέα και έχει και στόχους και κυρίως σχέδιο για να αναβαθμίσει όλη την Πελοπόννησο. Είναι ένας νέος άνθρωπος που συνθέτει απόψεις και συνεργάζεται τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με την κεντρική κυβέρνηση.  Αυτή τη συνεργασία και όχι τον ανταγωνισμό χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύ γερό δεσμό για να με οδηγήσουν σε αποφασιστικές και γεμάτες ελπίδα δεσμεύσεις, με γνώμονα πάντα το καλό της Αρκαδίας.

Ποιά είναι η Κατερίνα Μητσιοπούλου;

Με καταγωγή από το ηρωικό Βαλτέτσι, γεννήθηκα το 1977 στην Τρίπολη, όπου ζω με την οικογένεια μου, τις τρεις κόρες μας και τον σύζυγό μου Κωνσταντίνο Κολοβό. Μεγάλωσα επίσης σε πολύτεκνη οικογένεια με τα πέντε αδέλφια μου.  Αυτονόητα λοιπόν έχω βαθιά ριζωμένη μέσα μου την πίστη ότι η μια ομάδα, μια οικογένεια, μια κοινωνία προοδεύει μόνο όταν τα μέλη της βοηθούν ο ένας τον άλλο, όπως κάνουν τα αδέλφια.

Η σημερινή εποχή καλεί εμάς τις γυναίκες να αριστεύσουμε τόσο σε παραδοσιακούς ρόλους όπως αυτός της μητέρας όσο και σε νέους, ως επιτυχημένες επαγγελματίες, σπάζοντας πολλά γυάλινα ταβάνια που δεν επέτρεπαν την ανέλιξη και εξέλιξη των γυναικών. Από το 1999 έχω δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε πληθώρα πεδίων, από το εμπόριο

έως την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και από το marketing έως τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τις δημόσιες σχέσεις.  Η λογική της δράσης και της συμμετοχής με οδήγησε λοιπόν και στην ενασχόληση μου με τα κοινά.  

Ως τρίτεκνη μητέρα, υπήρξα Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Αρκαδίας, καθώς και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Ως περήφανη κόρη του Βαλτετσίου, ήμουν ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ιστορικό Βαλτέτσι».  Το πάθος μου για τον αθλητισμό και τις αξίες που αυτός δίνει σε εμάς και τα παιδιά μας με οδήγησε να υπηρετώ ως μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε.Κ. Τρίπολης με την ιδιότητα της Υπεύθυνης Κοινωνικών Σχέσεων. Το 2019, εκλέχθηκα Αναπληρωματική Περιφερειακή Σύμβουλος Αρκαδίας και το 2023 ορκίστηκα. Σήμερα υπηρετώ ως ανεξάρτητο μέλος του.

Για την Βόρεια Κυνουρία ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η  προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και φυσικά η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή;

Πιστεύω βαθιά ότι από τα μικρά κρίνονται και τα μεγάλα.  Ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί τόσο τα μεγάλα έργα, αλλά και τις μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε: τον πρωτογενή τομέα ( γεωργία-κτηνοτροφία) και όλους τους συμπολίτες μας είτε όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές είτε όταν κυνηγούν ένα καλύτερο αύριο.  Πρακτικά αυτό σημαίνει (α) επενδύσεις μέσω εθνικών και ευρωπαικών πόρων στις υποδομές της Περιφέρειας, σε δρόμους, σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα  (β) προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων για παραγωγή προιόντων (όπως π.χ. τα φαρμακευτικά σκευάσματα) οι οποίες με την σειρά τους θα ξεκλειδώσουν μόνιμες καλές θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τον συνολικό κύκλο εργασιών όλων των επιχειρήσεων της περιοχής μας, (γ) ανάδειξη του ορεινού αλλά και παραθαλάσσιου πλούτου της περιοχής μας με τοπικά φεστιβάλ και στοχευμένη προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και  τέλος (δ) στήριξη των νέων μας ώστε να μπορέσουν να καθοδηγήσουν τον τόπο μας στην μετάβαση σε μια νέα εποχή με έντονο το ψηφιακό και το τεχνολογικό στοιχείο σε όλα τα πεδία της οικονομίας, από τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή έως το εμπόριο και τις υποδομές.  

Έχετε ξεκινήσει τις περιοδείες με το συνδυασμό αλλά και τις προσωπικές σας επαφές με τους πολίτες. Ποιο είναι το κλίμα για το συνδυασμό σας και για εσάς προσωπικά; Τι σας λέει ο κόσμος;

Πράγματι τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε περιοδεία προσπαθώντας να φτάσω σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορώ.  Τα μηνύματα που λαμβάνω για τον συνδυασμό αλλά τολμώ να πω και για την δική μου υποψηφιότητα είναι ενθουσιώδη και προέρχονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες, από άνδρες και γυναίκες  και από ανθρώπους που ίσως παραδοσιακά η ψήφος τους δεν θα τους οδηγούσε στον συνδυασμό μας.  Στο μυαλό μας είναι η Κυριακή 8 Οκτωβρίου και όχι οι πιθανές επαναληπτικές.  Πηγαίνουμε μαζικά στις κάλπες και στηρίζουμε τον Δημήτρη Πτωχό και ψηφίζουμε Κατερίνα Μητσιοπούλου.

Τι μήνυμα απευθύνετε στους πολίτες της Αρκαδίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών;

Σε αυτό τον κόσμο κανένας και τίποτα δεν μας χαρίζεται.  Μπορούμε και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο.  Η δύναμη των πολλών, η γνώση των ειδικών, το πάθος όλων για την Πελοπόννησο μας, μας οδηγούν την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουμε τον συνδυασμό «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και τον Δημήτρη Πτωχό.  Εγώ δεσμεύομαι να μείνω πάντα η γνωστή σας Κατερίνα, που θα παλέψω για να ανεβάσω την περιοχή μας εκεί που της αξίζει.  

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio