Κ. Μπεντεβής: Πρέπει μιλήσουμε για τον σιδηρόδρομο, για την ανεργία, την ανάπτυξη και να βρούμε λύσεις (vid)

Τρί, 03/10/2023 - 18:02
Image

Στον ανενεργό σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης, συναντήσαμε τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά» κ. Κωνσταντίνο Μπεντεβή για να συνομιλήσουμε μαζί του ενόψει των εκλογών.

Η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία, αφού ο κ. Μπεντεβής έχει πολλές αναμνήσεις από τον σταθμό, από τότε που ταξίδευε με την οικογένειά του προς το Ναύπλιο, αλλά έχει και προτάσεις για την αξιοποίησή του.

«Ο σταθμός έχει μία πολύ μεγάλη ιστορία, θυμίζει τις εποχές που ο σταθμάρχης ήταν εδώ, που το τρένο ήταν ‘’ζωντανό’’, που τα τρένα σφύριζαν. Ο περίπατος στην ιστορία της Πελοποννήσου περνά και από το κομμάτι αυτό της Αρκαδίας. «Η περιφερειακή συνείδηση δίνει αξία στην Αρκαδία, αν εμείς συντηρήσουμε, εγκαινιάσουμε και ξαναλειτουργήσουμε το τρένο, αν δώσουμε στα τρένα την αξία που πρέπει, θα δώσουμε αξία στην Αρκαδία, στην Πελοπόννησο. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, της ζωής, της παραγωγής, του σήμερα για την Αρκαδία και πρέπει να τους ξαναζωντανέψουμε», επεσήμανε ο κ. Μπεντεβής.

Ο περίπατος στην Αρκαδία περνάει κι από εδώ

«O γιος μου είναι φανατικός θαυμαστής των τρένων και κάνει συλλογές, έχει φτιάξει σταθμό στο σπίτι και με έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Από την άλλη πλευρά, κι εγώ ταξίδευα πολύ με το τρένο μικρός. Είναι ένα μεγάλο σημείο ιστορίας που δεν πρέπει να το αφήσουμε. Πρέπει να ζωντανέψουμε την ιστορία, και ταυτόχρονα υπάρχουν μαγαζιά εστίασης δίπλα, είναι κομμάτι της παραγωγής, της ζωής, του σήμερα», εξομολογείται.

Έχουν μείνει λίγες μέρες για τις εκλογές, και τον ρωτάμε γιατί οι Αρκάδες και οι Πελοποννήσιοι να στηρίξουν τον Δημήτρη Πτωχό:

Ο Πτωχός και όλη η ομάδα πρεσβεύει, σχεδιάζει το αύριο, να την πάμε μπροστά στην Ευρώπη, να ξεπεράσουμε όλα τα κωλύματα και την εσωστρέφεια του χθες. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν ούτε οι άνθρωποι και οι κομματικές παρατάξεις που ο λαός δεν τους στήριξε στις εθνικές εκλογές, και αυτό δεν είναι σύνθημα, είναι ουσία. Πρέπει να ρισκάρουμε, να μιλήσουμε για τον σιδηρόδρομο, για την ανεργία, την ανάπτυξη και θα βρούμε λύσεις.

Οι εκλογές αυτές είναι ξεκάθαρα πολιτικές, λέει ο κ. Μπεντεβής. «Ξεκάθαρα υπάρχει πολιτικό χρώμα, το 90% των κομμάτων έχει ορίσει υποψήφιους περιφερειάρχες. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι, επειδή πολιτικές απόψεις έχουμε όλοι. Ακόμα, τα ποσά και οι επιδοτήσεις είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής, είναι κομμάτι της ιδέας και της εκκίνησης που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος μπορεί να τα απορροφήσει πιο άνετα, όχι λόγω γνωριμίας, αλλά λόγω φιλοσοφίας; Ποιος μπορεί να τα απορροφήσει καλύτερα;».

Ο κ. Μπεντεβής επισημαίνει ότι το διακύβευμα της επόμενης πενταετίας είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, δηλαδή της ανεργίας στη Μεγαλόπολη, της δημιουργίας του Βιομηχανικού Πάρκου.

Έχετε την πλήρη διαβεβαίωση από όλους μας ότι θα είναι το πρώτο που θα γίνει. Ακόμα, έχουμε να ετοιμάσουμε το πανεπιστημιακό κάμπους, που θα φέρει πολιτισμό.

Επίσης, στον τομέα της Υγείας η Πελοπόννησος δεν μπορεί να μείνει πίσω, γι' αυτό στο πρόγραμμα της παράταξης έχει ενταχθεί η αναβάθμιση σε τριτοβάθμιο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. «Δεν μπορεί να γίνει πουθενά παρά μόνο στην Αρκαδία,. Θα δώσει και αυτό αξία στην Αρκαδία, επειδή αφενός θα σταματήσει η ροή του κόσμου στην Αθήνα, και αφετέρου θα φέρει επιστημονική αναβάθμισης. Οι εθνικές εκλογές έδωσαν ένα σήμα: Τέρμα στην εσωστρέφεια»

 

Ακόμα, ο κ. Μπεντεβής μας μίλησε και για την τοξικότητα η οποία δεν λείπει από το πολιτικό σκηνικό:

«Από την πρώτη μέρα, είχαμε έναν βομβαρδισμό απόψεων με κίνητρο τις δικές μας σκέψεις, απόψεις, προτάσεις. Είμαστε μακριά από την τοξικότητα, δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση, θα μπούμε σε σύνθεση. Θα ασχοληθούμε για πέντε χρόνια με όλα τα σημαντικά ζητήματα, όχι για λίγες μέρες που διαρκούν οι εκλογές».

Τέλος, ο κ. Μπεντεβής στέλνει το δικό του μήνυμα στους νέους:

Όλοι μας πρέπει να ξέρουμε πότε ξεκινάμε και πότε σταματάμε, να μην θεωρούμε ότι θα είμαστε για πάντα κάτι. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να ζητώ την ψήφο για πάντα, παρά μόνο για όσο ο κόσμος με εμπιστεύεται. Η αποχή δεν είναι μαγκιά, είναι αδιαφορία, ελάτε να μας βρείτε, ελάτε να μας πείτε την άποψή σας.

Από: ArcadiaPortal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio